maandag 19 mei 2008

Wie het kleine niet eert…

Zaterdagavond heb ik de koffieboontjessokken voor Maaike afgekregen. Het patroon heb ik van http://www.wolhalla.nl/ gehaald. Vanmorgen heb ik nog snel de draadjes afgehecht, want Maaike wilde ze natuurlijk dolgraag aan naar school.

Verder was het vandaag de dag van de kleine dingen. Ik heb de kinderen voor in de pauze zelfgemaakte yokidrink meegegeven. Ik had zaterdag een aantal pakken yoghurt gekregen, die aan de datum waren. Yokidrink maak je zo: 1 liter yoghurt en 200 ml. siroop bij elkaar doen en dit met water aanvullen tot 2 liter. Alles goed door elkaar roeren en klaar is Klara. Ik had nog enkele flessen druivensiroop staan, die ik vorig jaar had gemaakt. Die kwamen nu mooi van pas. Als limonade vinden de kinderen het niet zo lekker. Maar in yoki gaat het prima. Verder in hun pauze-bakjes een reepje chocola, wat ze zaterdag van Dianne hadden gekregen. Niet zo gezond, maar voor een keertje een heuse traktatie.

Ik had nog wat sneetjes brood van het weekend over. Die waren dus niet echt vers meer. Ik heb bij het ontbijt het broodrooster op tafel gezet, zodat de sneetjes een eind op kwamen. Voor bij de lunch had ik nog voor iedereen een in de koekenpan opgebakken sneetje brood met kaas. En de laatste 3 sneetjes zijn ’s avonds in heel kleine brokjes door het gehakt gegaan.
Ik had nog een bon liggen van Alpro. Bij aankoop van 2 producten, krijg je 1 product gratis. Ik heb de bon, met kassabon en streepjescodes opgestuurd. Dat levert me binnenkort 1,78 op op mijn bankrekening.

’s Middags uit school krijgen de kinderen altijd limonade met iets uit de snoepdoos. Deze middag heb ik de snoepdoos dicht gelaten en voor iedereen een peertje geschild. Die moesten nodig op en bovendien is het gezond.
Vanmiddag heb ik een sokje voor Henk opgezet, wat ik ga breien van restjes. Dan komen die ook weer netjes op.

En zo was dit dan de dag van ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’.