donderdag 14 augustus 2008

pizzabroodjes

Geïnspireerd door de reaktie van Sandra op mijn blogje over brood bakken (23 juli), heb ik pizzabroodjes bedacht. Het is hier meteen een groot succes en ik heb ze deze week al 2 keer gemaakt. Het is heel simpel. Eerst maak je een witbrooddeeg, zoals ik dat op 23 juli schreef. Alleen vervang je de zonnebloemolie door olijfolie en je gooit er een flinke schep Italiaanse kruidenmix door. Zelf ben ik nooit zo van de mixen, maar Italiaanse kruidenmix vinden we heerlijk. Ik koop het in zakjes van 100 gram op de markt. Je kunt natuurlijk ook zelf aan het mixen slaan. Flink wat oregano, wat basilicum, wat knoflookpoeder, wat paprikapoeder. Laat je fantasie de vrije loop. Als het deeg gekneed is en de voorrijs is gedaan, snijd je de deegklomp in 2 stukken. Die 2 stukken rol je met een deegroller uit tot een rechthoekige lap.



Op deze lap leg je wat je lekker vind op pizza's. Ik koos voor: een streep verse trostomaatjes, een streep cervelaatworst en een streep brie.



Daarna rol je de lap voorzichtig op en je snijdt de rol in plakken. Deze plakken leg je op een beboterde bakplaat (deze hoeveelheid is voldoende voor 2 bakplaten) en je laat ze narijzen.



Dan schuif je de eerste bakplaat in het midden van de hete (200 graden) oven en je bakt je pizzabroodjes in 15 minuten gaar. Daarna de tweede bakplaat en klaar is Klara.



Ik vind de broodjes ideaal, want je hoeft ze niet te smeren, als je ze wil meenemen op je uitstapjes of naar je werk. Vanmiddag hebben we geluncht met deze broodjes en een kop verse tomatensoep. Heerlijk!