donderdag 4 september 2008

Trakteren, vis en sokken

Trakteren
Vandaag mag Jan trakteren op school. Hij is in de zomervakantie 5 jaar geworden. Gisterenavond heb ik 50 cakejes gebakken met aardbeienjam erin. Om het er extra feestelijk uit te laten zien heb ik ze geglaceerd en er suikermuisjes opgestrooid. Jan was vanmorgen extra vroeg z'n bed uit. Hij was zó nieuwsgierig wat hij mocht trakteren ;-). Heerlijk toch, zulke kleine kinderverrassingen!



Vis
Regelmatig wordt hier vis gegeten. En dan staat er vaak snoekbaars op het menu. Dat is dan door mijn vader gevangen, schoongemaakte en gestoofde snoekbaars. Super! De pan wordt dan meestal zaterdagavond naar binnen geschoven en dan smullen we er op zondag van. Onze Leendert heeft niet alleen dezelfde naam als zijn opa, maar heeft ook de visgenen van hem doorgekregen. Hij is dol op vissen. Gisteren kwam hij uit school en hij zag meteen dat de sloot voor ons huis gemaaid was. In de zomer kan hij daar nooit vissen, omdat er zoveel waterplanten groeien. Maar nu alles weer gemaaid was, pakte hij snel z'n hengel. Na een uurtje kwam hij vertellen, dat hij al 3 keer een flinke zeelt had gevangen. Ik zei, dat hij er dan nóg maar één moest vangen en dat ik hem dan op de foto zou zetten. Vijf minuten later stond hij met een zeelt op de stoep ;-)



Sokken
De sokkenproductie is in de zomervakantie niet erg groot geweest. Maar alle beetjes helpen. Hans en Leendert zijn in elk geval weer erg blij met hun nieuwe exemplaren.