zaterdag 27 september 2008

Zaterdag

Het lijkt wel, of de zaterdagen hier steeds voller raken. In plaats van eens lekker wat langer te blijven liggen, was ik al vroeg uit de veren. Wim zou om 7 uur naar z'n zaterdagwerk gaan en zou dan meteen Leendert roepen, die nog even wat huiswerk moest doen, voordat hij naar de zorgboerderij vertrok. Intussen had ik om 6 uur de douche al horen aangaan. Dirk was vroeg opgestaan, omdat hij naar een beurs in Amsterdam zou gaan, waar hij om 9 uur moest zijn. Al met al komt er dan van uitslapen voor de moeder natuurlijk niets terecht ;-). Het was niet erg. De dag begon zo mooi. Eerst mist, daarna kwam al snel de zon tevoorschijn. De wasmachines werden aan het werk gezet en daarna begon ik Hans, Maaike, Koos en Maria te helpen, die vandaag op een rommelmarkt zouden staan in de wijk naast de onze. De rommelmarkt begon om 10 uur en dus bracht ik de kinderen om 9 uur naar hun plaatsje, zodat ze hun koopwaar konden gaan uitstallen. Thuisgekomen stonden er nog 3 kleine guppies op hun beurt te wachten: Jan, Henk en logé Yelle. Willem had ze inmiddels al in bad gezet, waar ze zich prima vermaakten. Tijd voor een ontbijt met koffie voor Willem en mij. Iedere zaterdag ontbijten wij samen op de bank, met een krantje erbij. Zo'n lekker klein genietmoment ;-). Daarna begonnen de duizend-en-één zaterdagkarweitjes. De was, brood bakken, huis opruimen, enzovoorts. Willem was inmiddels al even naar de kinderen op de rommelmarkt gefietst om te kijken of alles goed ging. Het ging prima daar. Om half 1 heb ik een stapel pannenkoeken gebakken, waarvan Willem een deel, besuikerd en opgerold, naar de kinderen bracht. Feest! De markt was eigenlijk tot 3 uur, maar om 2 uur belde Maaike op, dat ze gehaald wilden worden, omdat het niet druk meer was. Prima. Ik ging de kinderen en de restanten rommel ophalen. Ze hadden nog best verkocht. Voor 27,50 aan rommeltjes van meestal slechts een paar dubbeltjes stuk.


Intussen lag Willem zo ongeveer voor de deur op de pakketdienst te wachten. We hadden namelijk maar besloten om het gezeur met de Ryobi kettingzaag achter ons te laten en een échte te kopen: een Stihl. Uiteraard hebben we hiervoor eerst op Marktplaats gekeken en daar vonden we een nieuwe Stihl zaag voor nog minder geld dan we voor de Ryobi hadden betaald. De koop werd donderdag rondgemaakt, meteen betaald en de verkoper beloofde de zaag op vrijdag op de post te doen. We hadden inmiddels het Track en Trace nummer van hem gekregen en daardoor wisten we, dat de zaag onderweg was naar ons. Maar hoe laat zou hij arriveren? 's Middags om 3 uur was de pakketdienst nog niet geweest. Ik moest even wat boodschapjes halen. Het duurde allemaal wat langer dan gedacht, want het was overal erg druk in het dorp. Ik kwam pas kwart voor 4 terug. Daar wachtte me een verrassing: Willem was samen met Hans druk aan het zagen. De zaag was eindelijk (wachten duurt lang) binnen. En je gelooft het niet: je werkt er wel 3 of 4 keer zo snel mee dan met de Japanner! In anderhalf uur tijd was de hele voorraad balken in mootjes gezaagd. Het stapelen was het werk van de dames vandaag. Maaike en Maria legden het hout weg, wat ik ze steeds aandroeg. Het hok ligt voor meer dan de helft vol. Wat een prachtig gezicht!


Daarna nog maar weer met de hele bende aan het barbequën geslagen. Het was verrukkelijk. Zojuist komt Dirk ook weer binnenrollen. Tijd om nog even lekker met m'n breiwerk op de bank te gaan hangen.

Iedereen een goede zondag toegewenst!