maandag 9 februari 2009

Slome startdag

Meestal ga ik op maandag als een speer. Dan ben ik helemaal uitgerust van de zondag en heb weer zin om er tegenaan te gaan. Vandaag was ik sloom. Ik had dan ook wel een erg kort nachtje gehad. We gingen om kwart over 12 naar bed en mijn wekker stond, zoals altijd op maandag, op kwart over 5. Maar wat me gelukkig haast nooit gebeurt: ik kon niet in slaap komen. Ik heb de klok van 2 nog gehoord. Tja, dan is het nachtje wel erg kort. Ik heb me daarom vandaag maar een beetje rustig gehouden. Gewoon de boel opgeruimd, de was verzorgd, gestofzuigd enzo.

Vanmiddag was Dirk vroeg thuis uit school. En die heeft een poosje op Henk gepast, zodat ik even m'n ogen kon dichtdoen. Heerlijk! Henk is nu 2 1/2 jaar en (dus) een kereltje, waar je de hele dag wel zo'n beetje je handen vol aan hebt. Helaas is hij al zo ongeveer een jaar van z'n middagdutje af. Dat is toch zo vreemd. Ik heb er kinderen bij gehad, die totdat ze naar de kleuterschool gingen, 's middags even een dutje deden. Maar Henk wil het absoluut niet. Ik heb het al verschillende keren geprobeerd, door bijvoorbeeld samen onder een dekentje op de bank te kruipen of zo. Maar hij gaat écht niet slapen. Behalve dat het lekker is, als je tijdens het dutje van je kind, zelf ook even je ogen dicht kunt doen, vond ik het ook altijd fijn, om even een uurtje zonder kind om je heen aan je werk te kunnen blijven. Zo deed ik het bij Jan (nu 5) altijd. Dan kroop ik samen met hem in bed en zodra ik merkte, dat hij sliep, sloop ik het bed uit en ging even als een wervelwind door m'n huis. Maar goed. Dat dutje van vanmiddag was dus echt een kadootje.

Vanavond zal het ook niet erg vroeg zijn, voordat we liggen. Eerst gaan we straks naar Willem z'n moeder, die jarig is. En als we thuiskomen, nemen we nog een uurtje (of langer ;-)) voor ons samen. Dat doen we zo iedere dag. Als alle kinderen naar bed, of naar boven zijn, genieten we nog een poosje van samenzijn. Vandaar, dat we meestal nogal laat naar bed gaan.

Morgen moet ik er wat vroeger uit, want ik moet om 8 uur met Wim in de auto zitten. Hij wordt om kwart voor 9 in het ziekenhuis verwacht. Hij moet aan zijn neus geopereerd worden (tussenschotje recht laten zetten). Normaal haal ik Henk pas uit bed, als de anderen naar school en werk zijn. Maar nu moet hij om 8 uur kant en klaar zijn. Hij moet maar even mee, Wim wegbrengen. Want ik heb om die tijd geen oppas.

Ik ga nog snel een was ophangen en me klaarmaken voor vertrek.