woensdag 6 mei 2009

Allerlei

Vandaag moesten Dirk en Leendert weer naar school. Raar hoor, de ene helft van het gezin in het ritme van school en werk en de andere helft aan het lummelen. Zelf rommel ik maar wat tussendoor. Enerzijds heb ik niet de drukte van 's morgens alle basisschoolkinderen op tijd naar school te krijgen. Anderzijds is er nu toch echt geen sprake meer van uitslapen. Maar daar ben ik toch niet zo'n fan van.

Gisteren zijn Leendert en Koos thuisgekomen van de logeeropvang. Ik had gisteren niet gewassen, in afwachting van mooier weer en van het wasgoed wat de jongens mee terug zouden nemen. Helaas is het weer niet veel beter dan gisteren en daarom moet ik vandaag alles maar binnen drogen. En voor m'n gemak stop ik dan de baddoeken en het ondergoed maar in de droger. Ook een vorm van rust nemen :-). Ik geloof, dat rustig aan doen en consuminderen niet echt goed samengaan. Maar ja. 't Is maar tijdelijk en voor een goede zaak.

Overigens ben ik wel heel blij, dat er goede hulp op komst is. Binnenkort krijg ik een hele dag per week huishoudelijke hulp en met ingang van maandag komt er een meisje helpen tussen 13.00 en 15.00 uur. Samen met mijn gewone hulp, die ik altijd zo'n 3 tot 4 morgens per maand heb, alle mensen die spontaan hand- en spandiensten komen verrichten én de hulp van Willem en de kinderen moet dat echt genoeg zijn om alle rust te nemen, die nodig is.

Voor vandaag heb ik niet zoveel op mijn programma staan. Gisteren heb ik de zomerkleding van Leendert en Hans in orde gemaakt. Vandaag wil ik die van Koos en Jan doen. Dan hoef ik alleen nog maar de kleding van Maaike en Maria. Dat moet deze week vast in orde komen.