maandag 8 juni 2009

Allerlei. Even bijpraten ;-)

Zaterdag was er hier op het dorp een actiemarkt van één van de kerken. De kinderen vroegen, of ze er heen mochten, omdat er ook veel vriendjes en vriendinnetjes heen gingen. Natuurlijk mocht dat. Hans, Maaike en Koos stapten met z'n drieën op de fiets. Helemaal gelukkig met het geld wat ze mee gekregen hadden om te spenderen aan 'het goede doel'. Alle drie mochten ze iets leuks of lekkers uitkiezen en bovendien moesten ze iets meenemen voor Maria en Jan. Uren gingen er voorbij. Het zou wel erg leuk zijn op die markt, dat ze maar wegbleven. Eindelijk, in de tweede helft van de middag, kwamen ze thuis. Inderdaad was het heel leuk geweest en ze hadden heel wat schatten bij zich. Dat komt, omdat ze tot het einde van de markt gebleven waren en er toen van alles uitgedeeld werd (gratis of voor een habbekrats). Natuurlijk hadden ze het nodige snoepgoed bij zich. Dat zij dan zo voor een keer. Maar ook hadden ze een houten spellendoos en 2 spellen in blik gescoord. En...dat was dé verrassing, die ze meebrachten: ze hadden zomaar gratis meel gekregen. Iemand had gezegd: "Jullie moeder bakt toch? Hier, neem maar mee." Dat vonden ze echt geweldig. En ik ook hoor. Het waren 5 pakjes van 1 kilo kant-en-klaar broodmix. Vier voor licht pittenbrood en 1 voor krentenbrood. Ik moest toch nog bakken en dus heb ik meteen 3 pittenbroden gemaakt. Ze smaakten heerlijk!

's Morgens bofte ik trouwens ook al zo. Toen belde mijn hulp. Die stond op een rommelmarkt en had daar een mooie vogelkooi gezien voor maar 2,50. Of ze die voor me moest meenemen. Ja graag! Onze kanarie zat in een erg versleten houten kooitje. Er waren spijltje uit en de gaten had ik maar opgevuld met draadjes wol. Maar ik vreesde, dat Pietje op een goede dag toch zou ontsnappen. Nu zit hij in een mooie, glimmende kooi. Zo goed als nieuw ;-). Kijk, dat vind ik leuke dingen :-).

Vandaag was het een erg rommelige dag. Ik moest om 10 uur op de school van één van de kinderen zijn en was vervolgens pas dik half 12 thuis. Dan doe je niet zoveel meer. Zéker niet, als je ook nog braaf je middagdut doet.

Na m'n dutje ben ik nog even wat in de tuin gaan rommelen. Fijn, dat er nu af en toe wat regen valt. Het werd toch wel erg droog. Ik heb wat fotootjes genomen van m'n pas uitgeplante kruiden. Ik heb nog een flink overschot aan zaaigoed, waar ik eigenlijk geen plaatsje meer voor heb. Daar moet ik nog maar even voor leuren. Ik heb voor het eerst thee gemaakt van mijn eigen gezaaide munt. Lekker!


Citroenmelisse, die al zo heerlijk naar citroen geurt


Oregano of Marjolein


Munt


Komkommerkruid, die maar traag groeit.


De zonnebloemen van Irene, die al aardig groot worden.

Aan het einde van de middag, juist toen ik wilde gaan koken, stapte Leendert binnen met een jonge kauw. Het beest was het doelwit geweest van een kat en vloog bijna de sloot in. Leendert heeft hem snel gepakt. Nu wil hij hem tam maken. Z'n neef heeft ook een tamme kauw (al van vorig jaar) en die werd snel gebeld om advies. We moesten geweekte kattenbrokjes geven en vooral géén melk. Oké. Ik bemoei me er maar niet teveel mee. Dit vindt ik typisch van die jongensdingen, die je allemaal een keer meegemaakt moet hebben. Ik hoop, dat Krauw (zoals Leendert hem noemt) nog een fijn vogelleven krijgt.

Verder nog een heel fijn bericht: vanmiddag is mijn vader thuisgekomen uit het ziekenhuis. Vanavond zijn we er even 10 minuutjes geweest. Hij was heel moe en had pijn op de borst door het plaatsen van de stent. Maar goed. Hij ís er weer en daar zijn we erg blij mee!