donderdag 18 juni 2009

Hoe het nu gaat

Wat hartverwarmend, al die lieve reacties! Ik vind het ongelofelijk en het doet me goed. En hoewel ik aanvankelijk niet zoveel over mijn zwangerschap kwijt wilde op dit blog (om het doel van dit blog zuiver te houden), vind ik het nu niet meer dan normaal om jullie op de hoogte te houden. Dan zullen we 'later' de draad over Eenvoudig Leven wel weer oppakken, als alles goed mag gaan.

Het gaat hier naar omstandigheden goed. Ik heb geen koorts en geen weeën. Dat is positief. Het kindje beweegt lekker. Vandaag wordt alles nog even goed nagekeken en waarschijnlijk mag ik dan thuis gaan liggen. Zodra ik daar koorts of weeën krijg, moet ik dan terug komen en dan moet/zal ik waarschijnlijk gaan bevallen. In dat geval kan er niets voor ons kindje gedaan worden.

Als ik geen koorts/weeën krijg, dan mag ik wegblijven tot D.V. volgende week vrijdag. Op die dag ben ik 24 weken zwanger en dat is de ondergrens van levensvatbaarheid die hier wordt gehanteerd. Op dat moment word ik overgedragen aan de kinderartsen, die dan het beleid verder gaan bepalen.

Het zijn strohalmen, maar ik grijp ze graag aan. Ik ben ervan overtuigd, dat er nog steeds wonderen gebeuren. Maar ook als het (weer) mis moet gaan, hoop ik kracht te krijgen om alles te (ver)dragen. Ik ben daarbij gesterkt door Psalm 131.

Als er nieuws is laat ik het weten. Voorlopig houd ik me maar zo rustig mogelijk.