donderdag 4 juni 2009

Raar ontbijt

Gisteren was ik vliegende kiep en ik had daarom geen gelegenheid gehad om overdag brood te bakken. Ik doe het weleens meer 's avonds, dus dat is verder geen punt. Maar doordat Willem met hoofdpijn op bed belandde, was ik degene, die Koos om 8 uur in Dordrecht moest gaan ophalen. Het brood bakken zou er bij inschieten. Vlug stopte ik Hans een paar euro in zijn handen en zei, dat hij snel naar de supermarkt moest voor brood. Helaas kwam hij er te laat aan. Het was nog ruim voor achten, maar hij mocht de winkel niet meer in. Hè bah!

Gelukkig had ik voldoende zelfrijzend bakmeel, melk en eieren in huis. Dus vanmorgen maar wat vroeger opgestaan en pannenkoeken gebakken. Een flinke stapel, want er moesten ook 4 brooddozen gevuld worden voor tussen de middag. Ik maakte voor de zekerheid ook nog maar een pan havermout klaar. Maar achteraf was dat niet echt nodig. Daar is maar minimaal van gegeten en ik hield zelfs nog 1 pannenkoek over.

't Was wel grappig. Eerst mochten degenen die tussen de middag niet thuis komen zeggen hoeveel pannenkoeken ze nodig hadden. Die kregen ze in één keer op hun bord. Daarna kwam de rest. En die waren me toch bang, dat er niet genoeg zou zijn :-). Ze hengelden al die tijd al met hun bord over tafel. Maar Willem kon net zo lang blijven uitdelen, tot alle buikjes waren gevuld.

Voordelig is zo'n ontbijt trouwens wel! 3 pond bakmeel, 3 liter melk, 5 eieren, scheut zonnebloemolie en wat suiker/stroop/jam enzo. Normaal bak ik altijd pannenkoeken met spek, of kaas, of appel, of wat dan ook. Maar daar heb ik op de vroege morgen maar van af gezien. Ik stond toch echt niet meteen te trappelen van plezier, toen ik m'n ogen open deed en er meteen door me heen schoot: oh ja, ik moet pannenkoeken bakken. Wim vond het het leukst van allemaal. Die kreeg er oma Duck ideeën bij :-)