maandag 31 augustus 2009

Vlierefluiten

Vandaag was een dag vol vlierefluiten. Da's weer eens wat anders dan flierefluiten, hé? Ik had me al verschillende keren verlekkerd aan struiken vol vlier op plukhoogte. Al een paar keer had ik de jongens gevraagd daar eens te gaan plukken. Maar er was nog niet van gekomen.

Vanmorgen moest ik naar het gemeentehuis voor een nieuw paspoort. Leendert was thuis, want die hoefde pas om 12 uur naar school. Ik vroeg hem, of ik hem bij de vlier mocht afzetten en beloofde hem, na m'n boodschap op het gemeentehuis, weer op te halen. En jawel, Leendert wilde dan wel even plukken voor me. Ongelooflijk wat hij in een half uurtje plukte! 't Is dat hij niet méér emmers bij zich had. Anders had hij nog meer geplukt. Maar met déze hoeveelheid was ik ook al heel blij.


M'n weckketel heeft overuren gedraaid. En ik ben er nóg niet. Nog één hoeveelheid om te ontsappen. Maar dat mag morgen ook ;-). Er staan alvast 7 literflessen siroop. Ik moet nog even kijken waar ik de rest van de siroop in ga bewaren. M'n voorraadje beugelflessen is op en ook mijn weckflessen zijn zo'n beetje allemaal in gebruik. Ik moet met een trapje de bovenste planken van m'n kasten inspecteren en hopen, dat daar nog wat bruikbaars bij staat. In het uiterste geval kan ik de siroop in wijnflessen doen en er een kurk in steken. Ik vind het alleen een beetje lastig, dat ik dan met een kurketrekker in de weer moet, om een fles siroop open te maken. Staat trouwens wel chique natuurlijk :-).