zaterdag 10 oktober 2009

Groenten en fruit enzo

Naast m'n gewone werk en de aktiviteiten buiten de deur, heb ik deze week veel groenten en fruit verwerkt. Ik heb nu zóveel in huis, dat ik pas over D.V. 2 weken weer naar de boer hoef. Hooguit moet ik wat aardappels bij kopen. Want die gaan wel erg snel op, nu het kouder geworden is.

Ik had vijf bosjes radijzen. Vaak gebruik ik die in rauwkost. Maar nu het deksel van mijn Quickchef is ingeleverd bij Tupperware heb ik de radijzen gewoon schoongemaakt en in de koelkast gezet. Ik ben dol op zo'n heerlijke snack. Ik graai nu dus steeds onbekommerd uit de koelkast :-)


Ik had ook een aardige hoeveelheid bietjes gekregen. Die heb ik gekookt, in plakjes gesneden en ingemaakt in zoetzuur. Het is een groente, die hier met gejuich ontvangen wordt.


Van een paar kilo tomaten heb ik een pan soep gekookt voor morgen. Ik heb er o.a. twee bosjes bosuien in verwerkt, die ook in m'n voorraad zaten. Zo probeer ik alles een bestemming te geven.


Ik schreef maandag over peterselie, waarvan ik deels wijn maak en die ik deels droog. De afgesneden stengels (met wortels) had ik bij wijze van experiment in een bak water gezet. Het is wonderlijk, hoe snel het groeit! Eer dat we een week verder zijn heb ik een nieuwe voorraad peterselie, denk ik. Ik wilde de kluitjes eigenlijk in aarde zetten. Maar op water blijken ze ook prima te groeien. Ik houd het nog maar even zo.


Eergisteren zijn we verrast met wel een kilo of 40 tot 50 stoofperen. Samen met de kist, die ik bij de boer vandaan had, kunnen we dus wel een poos vooruit. Morgen gaan we voor de eerste keer van dit seizoen peertjes eten. Lekker!

Vanmorgen zijn we met mijn moeder bij het huis van Wim en Geertje gaan kijken. Het gaat lekker opschieten. Deze week is het leuke werk begonnen: behangen en meubels in elkaar zetten. Het wordt echt heel leuk. Nog maar een maand en dan hopen we de bruiloft te vieren.