woensdag 28 oktober 2009

Shopaholic

Als jullie me vanmorgen hadden zien thuiskomen, hadden jullie vast gedacht, dat ik spontaan shopaholic was geworden :-). Vorige week heb ik alle kledingkasten nagelopen en opgeschreven wat ik nog nodig had. Vanmorgen ben ik, gewapend met een lijstje en een tas met maatkleding, naar Zuidplein (Rotterdam) getrokken. Trijnie is al sinds maandag ziek thuis en die paste op Henk. Eigenlijk was dat wel fijn. Dan kon ik nét iets beter opschieten. Al vóór half 10 was ik bij de winkels. En ik ben erg goed geslaagd. Het lastigste was nog een jas voor Hans. Daar ben ik heel wat winkels voor in en uit gelopen. De ene jas te duur, de andere te dik, de derde niet m'n smaak, de vierde niet meer in zijn maat. Uiteindelijk vond ik een mooie jas bij de We en nog afgeprijsd ook! Superblij. Om 10 voor half 1 kwam ik onze straat weer inrijden. Precies op tijd, want om half 1 moest ik weer bij school staan om Koos op te halen. Die breng ik op woensdagmiddag altijd bij mijn zus in Dordrecht.

Op de terugweg ben ik nog even bij Papendrecht afgeslagen. Bij m'n vorige logje tipte iemand me, dat de kaas vandaag 2,99 euro de kilo kostte bij de C1000. Dat leek me de moeite van een klein omweggetje wel waard.

Toen ik thuis kwam, wachtte me een megarommel. Snel heb ik 2 wassen buiten in de zon en de wind gehangen en de allerergste troep opgeruimd. Om 3 uur kwamen ze de kranten en folders lossen. Ik zou Hans en Maaike vandaag helpen met kranten, want we hadden een extra wijk van iemand die op vakantie is. Bij de kranten van onze eigen wijk moesten 5 folders ingestoken worden. Dat was een uurtje werk met z'n drieën. Daarna lekker naar buiten. Dat was geen straf! Wat een prachtige dag was het vandaag! De zon op al die mooie gekleurde herfstbladeren. Echt genieten! Lopen en zomaar het eenvoudige krantenwerk doen maakt je hoofd lekker leeg. Thuis was alles geregeld. Dirk was thuis uit school en kon een oogje in het zeil houden. Leendert zou eten koken. Om kwart over 5 waren we alweer thuis. Maar toen moesten we de invalwijk nog doen. Daar waren de kranten en folders inmiddels ook van bezorgd. We hebben vóór het eten nog een begin gemaakt met invouwen. Toen eten, het invouwen afmaken en, hup, nóg een wijk lopen. In totaal hebben we zo'n 700 adressen gedaan. Met de koffie waren we thuis. Willem was de keuken aan het doen. Maria had de kamer gezellig gemaakt. De kleinsten lagen op bed. Tijd om de beentjes te strekken. Ik zat net aan m'n kopje koffie toen mijn schoonmoeder binnenstapte. Die had een heel verhaal. Marinus, de jongste broer van Willem, was vanmorgen met buikpijn naar de dokter gegaan. Die stuurde hem door naar het ziekenhuis. Daar bleek, dat hij een geperforeerde blinde darm had. Hij moest dus geopereerd worden. Schoonmoeder kwam juist uit het ziekenhuis en was natuurlijk bekaf. Snel een vers bakkie koffie voor haar gemaakt. Je maakt wat mee in een grote familie ;-). Vanmiddag is een zus van Willem bevallen van een meisje. Weer een nichtje erbij dus! En zo tjingetjangelt alles door elkaar heen. Als je er van een afstandje naar kijkt, is het gewoon verbazend wat er allemaal op één dag gebeurt.

Nu is het rustig in Luijkensteijn. Willem zit met z'n laptop aan tafel. Leendert zit een beetje mopperig op de bank. Die heeft 'niets te doen'. Wim moet nog thuiskomen. Die is (natuurlijk) aan het klussen in z'n huisje. Moeders zit lekker te bloggen en vooral níet te denken aan al het werk wat vandaag weer is blijven liggen. Ik denk maar liever aan alles wat vandaag wél gedaan is.

D.V. morgen hoop ik een echte puinruimdag te houden. In vliegende vaart van boven naar beneden de boel opruimen. En dan wil ik toch ook nog even aan de slag in de keuken. Ik heb zo'n leuk broodbeleg-idee. Dat wil ik morgen maken. Ook al is het druk, doordat de kapper komt en er een mens of 9 geknipt moet worden.