zaterdag 2 januari 2010

Eerste en Tweede Nieuwjaarsdag

Ja, ja, ik heb altijd twee Nieuwjaarsdagen achter elkaar. Eerst op 1 januari 'gewoon' Nieuwjaarsdag en dan op 2 januari mijn persoonlijke Nieuwjaarsdag (m'n verjaardag dus ;-) ).

Gisteren is het hier goed druk geweest. 's Morgens zijn we naar de kerk geweest. Wim en Geertje gingen uit de kerk meteen met ons mee. We hadden een eenvoudige lunch: tomaten-groentensoep en uiensoep en daarbij stokbrood met kruidenboter. We moesten een beetje opschieten. We zouden na het eten Willem z'n moeder gaan halen, zodat de familie haar bij ons een Gelukkig Nieuwjaar zou kunnen wensen. Vanaf twee uur was de familie welkom en vanaf toen begon het dan ook binnen te druppelen. Uiteindelijk zijn er 59 mensen over de vloer geweest (inclusief onze eigen koppel). Het was gezellig en fijn om iedereen weer eens te zien. Willem z'n broers en zussen wonen door het hele land en sommigen zie je echt maar een enkele keer per jaar. Aan het einde van de middag hebben we Willem z'n moeder weer thuis gebracht.

's Avonds heb ik lekker m'n haakwerk gepakt en luisterend naar muziek een beetje geluierd. Ik was best moe, want ik was 's morgens al om 6 uur opgestaan. En dat op Nieuwjaarsmorgen :-). Maar zo'n avondje op de bank is heerlijk.

Vanmorgen was er alwéér geen uitslapen bij. We werden om 9 uur bij mijn ouders verwacht voor het traditionele Nieuwjaarsontbijt. Dat doen we al enkele jaren op 2 januari en behalve elkaar het beste toewensen, word ik meteen door mijn hele familie gefeliciteerd. Dat is toch wel leuk, want anders zou je haast vergeten jarig te zijn, op zo'n suffe datum. Iedereen is het feesten toch behoorlijk beu. Ik liep vanaf 8 uur te jachten om iedereen weer netjes aan te kleden en de haren mooi te kammen. 't Was erg gezellig bij mijn ouders. We waren met zo'n 35 personen. De broodjes, vanmorgen vroeg door mijn zus bij de bakker gehaald, waren heerlijk en ik werd verwend met leuke kado's.

Ná het ontbijt zijn we stiekum met de hele familie op stap geweest voor een verrassing voor mijn ouders. Die hopen volgende maand 50 jaar getrouwd te zijn en daar moesten we dus e.e.a. voor voorbereiden.

We kwamen pas rond de middag weer thuis en toen heb ik snel m'n mooie jurkje uit gedaan en m'n pumps uitgeschopt en in m'n oude kloffie én op m'n crocs heb ik me op de was gestort.

Willem was inmiddels met de jongens in de weer. Op 2 januari kan je hier altijd vuurwerkresten inleveren bij de gemeente en voor iedere tas vol krijg je dan een waardebon voor één hamburger van McDonalds. De kinderen hebben gisteren hard geraapt en geveegd. Ze hadden zóveel troep verzameld, dat Willem de aanhangwagen is gaan halen om alles naar de werf te brengen. Ze hadden 51 tassen vol vuurwerkresten geraapt én nog wat dozen. Ze kregen er 50 (!) waardebonnen voor. We kunnen hier dus zo ongeveer met de hele straat aan de hamburger :-).

Om 4 uur zijn we naar de boer gereden. Ik had bijna geen aardappel meer in huis. We hebben flink wat aardappels, groenten en fruit ingeslagen en daarna hebben we nog even een klein ritje door de polder gemaakt. Als verjaarskadootje, zeg maar.

Vanavond had ik nog het nodige op m'n programma staan. Maar er kwam onverwachts bezoek. En eigenlijk was dat maar goed ook. Anders had ik doorgehold. Nu heb ik alleen maar brood gebakken, even 2 overhemden gestreken en een trommel jassen gewassen. De rest mag wachten tot maandag!