maandag 4 oktober 2010

Maria en het ruilbeursidee

Een poosje geleden werden via mijn blog en via mijn e-mail van verschillende kanten spulletjes aangeboden voor Maria en haar gezin. Inmiddels heb ik contact met haar gehad en het idee is om alle spullen bij mij te verzamelen. Daarna komt Maria het bij mij ophalen, of ik ga het bij haar brengen. Dat moeten we nog afspreken. Omdat het hier binnenkort weer erg rommelig is vanwege de kledingwissel wil ik de spullen voor Maria graag deze week verzamelen en dan zaterdag met haar uitwisselen. Wie iets heeft kan het naar me opsturen/bij me brengen. Je kunt me erover mailen op www.eenvoudigleven@gmail.com

Dan nog het ruilbeursidee, wat spontaan opborrelde. Ik heb er met Willem naar gekeken. Het leukst zou zijn om een soort LETSkring op te zetten, maar dan via internet. Ellen wees ons erop, dat zoiets in Zwitserland al bestaat. Om zoiets te maken kost echter heel veel tijd en we zien dat daarom niet direct haalbaar voor ons.
Gewone ruilbeurzen zijn er natuurlijk al wel volop. Die hoeven niet perse via m'n blog te verlopen. Zelf heb ik al verschillende keren iets gedaan met www.ruilen.nl. Voor gratis spullen kan je terecht op sites zoals www.gratisoptehalen.nl Zelf vind ik echter Marktplaats fijner werken, omdat je dan je regio kunt opgeven. Je tikt dan gewoon in het zoekscherm in: gratis op te halen of: gratis af te halen. Vervolgens klik je bij afstanden de gewenste afstand in. Je ziet dan meteen wat er aan aanbod is in jouw buurt.

Verder kwam ik nog een mooi plaatsje tegen voor weggeven en/of ruilen van goederen en/of diensten:
Startpagina Markt