maandag 13 december 2010

Huisvrouw

Vandaag was ik weer gewoon huisvrouw. En dat was ook weer fijn. Lekker de rommel opgeruimd, gewassen, gestreken, van de kippen genoten, kachel gestookt, 'ouderwets' gekookt, kinderen om me heen, koffie geleut, een kraambezoekje afgelegd, mailtjes beantwoord, telefoontjes gehad, geredderd en gerommeld, kortom: het was maandag :-).
De week zit goed vol. Gelukkig met veel leuke dingen.

Woensdag wordt een speciaaltje. Dan komt er een meneer klussen. Zomaar op mijn pad gekomen! Ik had juist een advertentie gezet op www.ruilen.nl: Wij kunnen een professionele website maken, de strijk (een poosje) voor u doen, u verrassen met maaltijden/taarten/koekjes/broden/lekkers uit de keuken, gratis een advertentie zetten van uw bedrijf op een zeer succesvol weblog (5000 bezoekers per dag) enzovoorts.

Te ruil gevraagd: Witten en/of klussen
Wij willen graag in januari onze woonkamer laten witten (muren/plafond).
Onze gang is aan een sausbeurt toe.
In ons grote gezin zijn er altijd veel kapotte spullen: kapotte fietsen, een kapotte deur, dingen die opgehangen of vervangen moeten worden, enzovoorts enzovoorts.
Wie neemt er iets voor zijn/haar rekening?

En diezelfde dag mailde P. en bood, zonder dat hij die advertentie gelezen had, zijn diensten aan. Uiteraard ga ik P. verrassen met lekkers uit mijn keuken en mag hij ook z'n strijk meenemen. Ik geniet al bij voorbaat! Gewoon omdat dit zomaar nog blijkt te bestaan.

Het lijkt mij ook altijd nog geweldig om deel te kunnen nemen aan een lekker lopende letskring. Maar in mijn woonplaats is zoiets niet en het ontbreekt me aan tijd er zelf één op te zetten. Ik mailde pas, of ik me kon aansluiten bij de letskring in Dordrecht. Maar daar mag je alleen lid worden als je inwoner van Dordrecht bent. Anders krijgen ze geen subsidie. Ik ben benieuwd of hier lezers zijn met letservaringen.

Voor nu ga ik nog even met de beentjes omhoog. Ik voel hem best zitten vandaag.