donderdag 16 december 2010

Taxi en een blogaanbieding

Mijn huisvrouwenbestaan is toch echt niet saai te noemen ;-). Vandaag mag ik uitgebreid optreden als taxichauffeur. Da's weer eens wat anders, al is autorijden beslist niet mijn hobby.
De klas van Hans heeft vanmiddag een verlate pakjesmiddag, compleet met suprises en blijven eten op school. Hans zat in het organiserend groepje en 'mocht' voor de boodschappen zorgen. Dus vroeg hij vorige week al: "Maham, wilt u mij op donderdag naar school brengen?" Ja hoor, geen probleem. Gisteren waren er een paar flinke tassen vol boodschappen gehaald. De laatste hand werd nog aan de suprise gelegd. Het gedicht in elkaar geflanst en gaan met die banaan. Een jongen van een paar straten verderop zou ook meerijden. Een klein uur voordat we weg zouden gaan belde de moeder van een vriend uit Oud-Alblas op, of vriend soms ook mocht meerijden. Ja natuurlijk! Ik maakte snel mijn klusje af. Ik was het kippenhok aan het uitmesten. Met de vorst was dat haast geen doen geweest en het was daarom hard nodig.
We reden naar Oud-Alblas om Hans z'n vriend op te halen. Ik grapte nog, dat we goed moesten opletten dat hij zijn kado/suprise niet zou vergeten. Nee hoor, hij kwam bepakt en bezakt de deur uit. Op dat moment vroeg ik me hardop af, of Hans toch wel al die boodschappen in de auto had gedaan. Nee dus!!
De taxichauffeur mocht de taxi weer keren en terug naar Alblasserdam :-). Afijn, we waren gelukkig aan de vroege kant en de drie jongens werden nog keurig op tijd in Rotterdam op school afgeleverd.
Op de terugweg sjeesde ik nog even langs het plaatselijke tuincentrum. Ik had van Trijnie een paar heel leuke waxinelichten op stok gekregen, om buiten in de tuin te zetten. Ik had bedacht dat die vast heel leuk in plantenbakken bij de voordeur zouden staan. Ik heb twee grijze kunststof plantenbakken, waar van de zomer tomatenplanten in groeiden. Die konden daar uitstekend dienst bij doen.
Bij het tuincentrum is de schok altijd erg groot. Zoveel leuks, zoveel moois, maar duur...!! Ik hoefde niet zoveel. Ik zette voor 11 euro aan plantjes in mijn kar. Dat vind ik al heel wat. Maar ik zag dat één simpele, bloeiende Helleborus al 12,95 moest opbrengen. Daarmee vergeleken is mijn aankoop beslist eenvoudig te noemen. Ik vraag me af, wat de gemiddelde Nederlander in de decembermaand uitgeeft aan huis- en tuinopleukerij...
Thuis zette ik meteen de plantjes in de bakken, prikte de waxinelichtstokken erin en verheug me nu op vanavond. Dan steek ik de lichtjes aan. Dat zal Willem vast een leuk welkom vinden, als hij thuiskomt :-).
Intussen is de morgen alweer voorbij. En vanmiddag mag ik alweer chauffeuren. Dan ga ik eerst bij mijn moeder langs om Trijnie's mooie jurkje op te halen. Trijnie heeft vandaag een diner van haar werk en 'moest' gisteren op stel en sprong nog naar de stad voor een geschikt jurkje. Ze is geslaagd, maar er moest nog wel een kleinigheidje aan vermaakt worden. Dat is iets wat mijn moeder meestal doet.
Trijnie's jurkje is klaar en moet nu nog naar Rotterdam gebracht worden. Dat is een kleine moeite, want ik moest daar toch heen om Leendert van school te halen, die naar de orthodontist in Ridderkerk moet. Ach ja, je kunt maar bezig zijn :-).
Het laatste ritje vandaag staat voor vannacht op de planning. Maar dat ritje doen Willem en ik gezellig samen. Trijnie wordt na afloop van het diner om 0.00 uur met de touringcar bij haar werk in Rotterdam afgeleverd. En vervolgens mogen wij haar daar ophalen :-).

Nee, het is echt niet saai hier! Gisteren is P. hier de hele dag geweest om te klussen. Hij kan heel goed fietsenmaken. En aangezien wij een behoorlijk fietsenpark (nou ja, 'schroothoop' is een beter woord) hebben, is P. de hele dag bezig geweest! Kromme wielen recht gebogen, verlichting gerepareerd, kettingen gesmeerd en ik weet al niet wat. Maaike was al vast heel opgetogen, toen ze tussen de middag uit school kwam. Haar fiets reed weer zó lekker! Dinsdag hoopt P. nog een keertje te komen om alles af te maken. Ik ben een geluksvogel!

Verder waren er gisteren en eergisteren nog journalisten en een fotograaf en komt er vanavond ook weer een fotograaf. Voor het geval ik nog niet genoeg afwisseling had ;-).

Dan mijn blogaanbieding:
Zaterdag had ik een stapeltje boeken (Dat doen we zelf wel) op m'n kraam en daar zijn er nog een paar van over. Ik bied de boeken gesigneerd en wel aan en neem de verzendkosten voor mijn rekening. Dit is eenmalig, want ik heb met mijn uitgever de afspraak dat ik m'n boeken niet zelf verkoop. Wie een boek wil kopen kan een mailtje met de adresgegevens sturen naar eenvoudigleven@gmail.com. Ik stuur het boek dan, met een faktuurtje, naar je op.

Ook heb ik hier nog kalenders van Marieke die ik met EenvoudigLevenkorting mag aanbieden. De kalenders kosten met de korting eraf 12,50 per stuk en ook voor de kalenders geldt, dat ik de verzendkosten voor mijn rekening neem.

Wie maakt me los? ;-)