vrijdag 17 december 2010

Water en vuur (en sneeuw natuurlijk!)

We zijn hier lekker bezig :-(. Was het vorige week vuur wat ons schrik aanjoeg, deze week was het water. Gisteren gaf Leendert Koos een duw en die belandde in de gordijnen. Dat zou zo erg niet geweest zijn, als hij niet óók het aquarium raakte! In één ogenblik stond de boel hier blank en jammerde Jan angstig: "O, mijn vissen, mijn vissen!". Even wist ik niet waar ik beginnen moest. Maar daarna riep ik om een lamp, zodat ik het slagveld beter kon overzien en ben ik hard op zoek gegaan naar spartelende guppen. Toen ik er nergens meer één zag en de geredde beesten in een grote Tupperware schaal rondzwommen was mijn volgende commando: "Doeken! Snel!!" Zo goed en zo kwaad het ging heb ik de boel droog gedept en steentjes van de grond geschept. Daarna moest ik de boel de boel laten, want we moesten nog eten en de fotograaf zou komen. Nee, 't was wéér niet saai :-).

Vandaag was het sneeuw, sneeuw, sneeuw. Leendert was tegen half 8 op de fiets gestapt. Zijn school is in Rotterdam. Het sneeuwen viel op dat moment nog wel mee. Hans zit ook in Rotterdam op school. Hij had mazzel. Een vriendje had een lekke band en zijn pa zou rijden. Hans mocht meerijden. Lekker luxe met de auto naar school.

Even over negenen -ik was net goed en wel aan een enorme wasberg begonnen- stond Leendert ineens weer op de stoep, samen met een vriend. Leendert was van de trap bij de brug gegleden. Daarna wilden de jongens maar de bus nemen. Maar die reed niet meer. Ik belde naar school. Daar bleken in het beste geval halve klassen aanwezig te zijn. Ik kon Leendert gerust thuis houden. Amper hadden de jongens zich heerlijk achter de computer geïnstalleerd of Hans belde. Ze zaten nog steeds in de auto en er was geen doorkomen aan. Ik vertelde dat hij tegen de vader van z'n vriend kon zeggen, dat hij beter terug kon komen, omdat er heel veel kinderen de school niet konden bereiken. Na een hele poos kwam de auto voorgereden. Ze hadden anderhalf uur in de auto gezeten en waren niet verder gekomen dan Ridderkerk en weer terug. Even had ik gehoopt in Hans een 'knechtje' thuis te krijgen ;-). Werk genoeg hier! Maar nee, er rolden nog twee vrienden uit die auto en die kwamen gezellig mee. Samen met Dirk, die ook al niet naar school (in Den Haag) kon, én Henk die vrijdags vrij is was het weer een gezellige bende! Ik heb gelukkig nog veel aan de was kunnen doen. En Hans bakte maar weer eens een plaatkoek :-)

16 opmerkingen:

 1. Hallo Teunie,
  Het is soms maar goed dat we niet van te voren weten wat ons te wachten staat. Je zou toch van schrik stil in je bed blijven liggen?
  Hier liep alles ook totaal anders dan de planning, maar goed met enige inprovisatie kom je toch een eind.
  groeten Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ziet dat we er ook helemaal niet op voorbereid zijn, zo'n pak sneeuw. Het was dus echt de zoete inval bij jou thuis!

  Wat ben je toch heerlijk flexibel.

  Gelukkig dat het goed afgelopen is met de val tegen het aquarium! Wat een schrik!

  Ik wens je een heel fijn weekend!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo teunie

  Jullie hebben wel mazzel met de sneeuw.
  Bij ons in Harlingen was er maar een dun laagje gevallen,
  zo dun dat je de straat er door nog kon zien.
  Ik hoop dat er in de vakantie dan nog maar wat valt voor de kids die hebben nu vakantie.Sneeuw is wel leuk allen je moet er niet doorheen hoeven.

  heb je al een oplossing voor de vissen? Wat een drukte had je weer in huis een vrijdag.
  ach het heeft ook wel weer wat he

  groetjes uit Harlingen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gos...wat een belevenissen weer. En zo had je weer het huisje vol!!! Het klinkt erg druk maar ook erg gezellig. En wat fijn dat je van die zelfstandige knullen hebt ik hoop hier nog steeds dat 1 van onze meiden uit zichzelf een lekkere cake of zoiets maakt...maarre...tot nu toe...zijn ze alleen nog erg goed in het opeten!!! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kan je toch heerlijk schrijven Teunie, ik zag het voor me...
  Wat boffen de kinderen met zo'n moeder, die alle dingen neemt zoals ze komen en ook de minder leuke verrassingen oplost. Gelukkig leven de vissen nog!

  Hier zaten we gisteren ook met alle jongens thuis (behalve de basisschoolzoon, die hoeft alleen de straat over te steken) plus een klasgenoot die niet meer thuis kwam.
  Het was erg gezellig, samen sneeuwpop maken, warme chocolademelk, we maken er maar het beste van!
  En geniet nu van de vakantie, met je hele koppeltje thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat was ik blij dat onze oudste veilig thuis was om 16.45u. Lang leve het leerlingenvervoer zonder winterbanden. De arme chauffeur had de zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd staan.

  Gelukkig nu vakantie en straks even genieten van de sneeuw. Hier in Arnhem valt het allemaal wel mee. Een flinke berg sneeuw en een lekker zonnetje. Ook wij laten de planning voor wat ie is en gaan buiten genieten. Straks lekker chocolademelk en kindjes met rode wangetjes op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me niet voorstellen dat jij ooit een stukje gaat schrijven over SLEUR, haha, altijd wat te doen he? , fijn dat je zo flexibel bent,(of geworden), fijne zondag morgen , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er is altijd wel wat bij jullie he. Dat houdt een mens bezig, maar die dingen zijn wel van die vervelende dingen die je liever niet hebt. Maar ja het komt zo het komt. Bij jullie ligt vast veel meer sneeuw dan hier in het noorden. Hier zag ik ze wel schaatsen op de ijsbaan. Mooie zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjonge zeg, je maakt weer heel wat mee, Teunie.
  Zo ben je nooit 'werkeloos' hé...
  Leuk dat je kids ook besmet zijn met het bakvirus ;-)

  groet, Let...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wie heeft er ooit beweerd dat het leven van een huisvrouw saai is? Het klinkt erg gezellig als ik dat zo lees. Hier in Zweden verblikt of verbloost niemand van flink wat sneeuw. De studenten komen gewoon om acht uur naar college, een enkele is weleens 10 minuten te laat.........
  Maar ja: hier heeft iedereen winterbanden en de bussen rijden eigenlijk altijd. Fijne zondag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zo beleeft een mens nog eens wat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Teuni,

  Wat een schrik weer! Heb je al oog op een nieuw aquarium? Geen blijvende schade? En je autoruit, is dat allemaal nog een beetje goed opgelost? Je hebt wel veel pech de laatste tijd! Gelukkig ook veel fijne dingen en dat is je gegund!

  Bedankt dat je mijn blog 'thuis met kinderen' ook in je leeslijst gezet hebt!

  Met vr. gr.
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 13. beste teunie, ik lees altijd met veel plezier je blog. nu ben ik door jou en andere van dit soort blogs geinspireerd geraakt en ben zelf een blog begonnen. nu is alleen mijn blog niet te vinden via google. weet jij of een van de andere lezers/blogsters hoe ik dit op kan lossen? alvast bedankt.

  groetjes lieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieke, ik heb geen idee. Volgens mij gaat dat vanzelf als je vaker schrijft en hier en daar in bloglijstjes kom te staan enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieke, misschien moet je voor je blog proberen een unieke naam te bedenken, dat scheelt heel veel.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.