woensdag 9 februari 2011

Voorjaar

Inmiddels duren mijn voorjaarsschoonmaakkriebels voort. Nu met dat heerlijke weer is dat trouwens iets wat bijna vanzelf gaat. Zó fijn om de ramen en deuren weer lekker open te zetten. Ik probeer iedere dag iets extra's te doen. Op sommige dagen is dat een hele kast. Op andere dagen maar één plank. Maar dat geeft niet. Ik houd mezelf voor hoe fijn het moet zijn om straks alles weer helemaal schoon en op orde te hebben, zodat ik tijd zal hebben om buiten te zijn. In m'n tuintje rommelen, één van de houthokken verven, of gewoon met een handwerkje in de zon. Met dat idee buffelen we nu maar hard door :-).
Vandaag gaat ook de was weer naar buiten. Dat kan alleen als ik m'n kachel niet stook. Mijn waslijnen hangen namelijk op het dakterras, vlak onder het rookkanaal van de kachel. Als de kachel brandt komt er een rooklucht aan m'n wasgoed. Bah! Maar nu kan op de dag de kachel best uit. Vanmorgen heb ik hem even goed opgestookt. Nu heb ik overal de rolluiken omhoog gedaan, zodat de zon het huis verder kan verwarmen. Als tegen de avond m'n kachel weer aan moet, is de was wel droog. Er gaat wat mij betreft niets boven buitengedroogde was!
Ik ga vanavond er eens voor zitten om wat zaden te bestellen. Ik wil deze zomer weer tomaten kweken. Dat is vorig jaar goed gelukt. Ik wil wat bakken op het dakterras zetten, waar ik wat gemakkelijke groenten in ga kweken. Eens kijken of dat wat wordt. De kruiden in de tuin zie ik al gaan uitlopen. Ik heb nu drie jaar kruiden in mijn tuin en vind het geweldig. Citroenmelisse is favoriet vanwege de lekkere citroenmelisselimonadesiroop, die ik er van maak. Maar ook de oregano en munt zijn fijn. Nu ik mijn zwitserse droogapparaat heb wil ik van de zomer een voorraadje kruiden drogen voor de winter. Ik ga nog nadenken over welke kruiden er bij komen. Dan kan ik mijn eigen kruidenthee samenstellen. Lekker en gezond!
En over lekker en gezond gesproken: daar hoort wat mij betreft ook kiemgroenten bij. Ik zag bij de Boerenbont zóveel verschillende soorten. Ook daar wil ik wat meer mee gaan experimenteren. Werk aan de winkel weer :-)