dinsdag 3 mei 2011

Ik worstel en kom boven ;-)

Meer specifiek: ik worstel me door de kledingwissel en ben bijna boven! Pff, je wilt niet weten hoeveel kledingstukken ik de afgelopen anderhalve week door mijn handen heb laten gaan! Maar goed, nog van drie kinderen de kleding omwisselen en dan ben ik klaar. Volgende week wil ik naar de stad met m'n boodschappenlijstje en dan kan ik deze minst leuke klus (die ik bedenken kan) weer voor een klein half jaar vergeten. Het geeft toch wel een heel blij en voldaan gevoel, al die goed gevulde en nette kledingkasten! Ik merk ook dat ik steeds sneller ga. Een beetje een 'het paard ruikt de stal'-gevoel. En ook komt er als vanzelf steeds meer zin om andere opruimklussen beet te pakken. Maar eerst dit maar eens goed zien af te ronden.
Het is hier intussen ook vakantie. Iedereen, behalve Willem en Dirk, heeft vrij. Het krioelt dus in en uit. Sinds twee dagen staat de tent weer opgezet in de tuin. Gisterennacht heeft Hans er met twee maten in geslapen en vannacht logeert Koos er samen met een vriendje. Heerlijk toch, zulke simpele vakantiegeneugten? Maaike is uit logeren bij vriendinnetjes hier in de buurt. Haar lege bed is meteen ingenomen door Maria's vriendinnetje :-).
's Morgens vieren Willem en ik een half uurtje vakantie met ontbijt op bed. Daarna moet hij helaas de deur uit naar z'n werk. Maar ja...er moeten nu eenmaal pegels verdiend worden ;-).

Wat boffen we trouwens met het weer als het gaat om kinderen die lekker buiten kunnen spelen en de was die zo heerlijk snel droogt! Het is minder voor de boeren. Het is echt hor- en hordroog overal. M'n zaaigoed moet ik ook continu begieten. Volgende week wil ik een begin maken met het uitplanten. Het groeit allemaal als kool. Ik ben toch zó benieuwd of het allemaal gaat lukken met die dakmoestuin van mij!

Ik ga nog fijn een poosje breien. Met m'n benen omhoog! Ik viel vanmorgen van een stoel toen ik een stapel kleding hoog in een kast wilde leggen en, au, wat doet dat (nog steeds!) gemeen zeer. Het is helemaal dik en blauw en het schrijnt :-(