dinsdag 31 mei 2011

Weggertjes

Weten jullie nog wat 'weggertjes' zijn? Weggertjes zijn spulletjes die ik niet meer nodig heb en via dit blog weggeef. Het is alweer een poosje geleden, dat ik weggertjes plaatste. Hoog tijd om daar weer eens wat mee te doen. Maar op dit moment ontbreekt het me even aan tijd. Want zo'n weggertje heeft best wat voeten in aarde. Foto's maken, op m'n blog zetten, reacties inventariseren, een 'gelukkige' trekken, spulletjes inpakken en naar de post brengen. Het komt vast wel weer eens, want het is wel altijd erg leuk om te doen. Voor dit moment heb ik twee Weggertjes die bloglezeressen aanbieden. Ik wil dat wel beperkt houden, want mijn blog is niet echt geschikt als vraag-en-aanbod-medium. Maar deze Weggertjes passen perfect bij mijn lezers en daarom maak ik een uitzondering.

Het eerste Weggertje is een Weckketel. Er zit een rooster bij, maar geen thermometer. Hij is geschikt voor op gas. Deze ketel staat klaar in Ridderkerk.

Het tweede Weggertje is een Slowcooker. Een Slowcooker is eigenlijk een modern petroleumstel. De gerechten die je erin bereidt garen heeeeeeeel langzaam. Een slowcooker, of crockpot, is vooral ideaal voor stoofschotels. Zelf heb ik er ook één. Ik gebruik hem bijvoorbeeld op dagen waarop ik later in de middag een afspraak heb en het eten koken in het gedrang dreigt te komen. Op zo'n dag maak ik 's morgens het eten klaar, zet de Slowcooker aan en aan het einde van de dag is de maaltijd gereed.
De Slowcooker staat te wachten in Dordrecht.

Even de regeltjes: als je belangstelling hebt voor één of beide Weggertjes dan laat je een reactie achter. Zet in de reactie even duidelijk waar je belangstelling naar uit gaat. Vrijdagavond gooi ik alle reacties op een hoop en trek voor allebei de Weggertjes iemand die blij gaat worden. Ik breng hem of haar dan in contact met de aanbieders.

P.S. Voor de mensen die niet weten hoe ze een reactie kunnen plaatsen: kijk even rechts op dit blog bij het stukje "Over mij". Daar vind je een link waar je je kunt registreren voor een google-account.