woensdag 6 juli 2011

JOEHOE, vakantie!!

En ja hoor, het is eindelijk vakantie geworden :-). Tijd om de schoolperikelen eens even achter ons te laten. Tijd om eens andere dingen dan gewoonlijk te doen. Hoewel dat tot nu toe meer geldt voor de vakantievierende kinderen dan voor mij ;-). Door de drukte van de afgelopen weken is er best wat achterstand in het huishoudelijke werk en die wil ik dolgraag wegpoetsen. Bovendien brengt de vakantie ook weer z'n eigen drukte met zich mee. Alleen al voor het regelen van alle geplande en ongeplande uitstapjes en logeerpartijtjes heb ik minimaal zo'n grote kalender nodig als in gewone schoolweken. Maria spant op dit moment de kroon. Vrijdag- op zaterdagnacht heeft ze meteen al gezellig een nachtje bij haar nichtje gelogeerd. Zondagavond is ze uit de kerk vandaan meegegaan met Wim en Geertje. Ze mocht een nachtje logeren om op maandag te helpen Willem in bad te doen. Een kolfje naar Maria's hand! Intussen werd het logeerpartijtje met een nachtje verlengd, maar moest ik haar gisterenmorgen haastjerepje gaan ophalen, omdat ze uitgenodigd was op een feestje van een klasgenootje. Na het feestje is ze meteen met een ander klasgenootje meegegaan om daar te gaan spelen en daar mocht ze gisterenavond dan weer opgehaald worden. Vandaag staat er al weer een verjaardagsfeestje van een klasgenootje op haar programma. Die Maria :-).
Ook Leendert kan er trouwens wat van hoor. Hij was maandag jarig. Vijftien jaar werd hij. Maar in plaats van een rustig (?) verjaardagsfeestje werd het een dag vol hectiek. In een opwelling besloten we gebruik te maken van het aanbod van Ellen om Leendert bij haar vakantiewerk te gaan laten doen. We vogelden uit wanneer de treinen gingen en boekten 's morgens bij het ontbijt de tickets. En zo kwam het dat Leendert 's avonds om 9 uur bepakt en bezakt op de nachttrein naar Zwitserland stapte. Mijn dag was aardig gevuld geweest met het inpakken van Leendert z'n spullen en het bijeen vergaren van leuks en lekkers voor Ellen en haar gezin. Intussen maakte ik toch snel, snel nog een monchoutaart die Leendert aan het einde van de middag met zijn vrienden kwam soldaat maken. Ook maakte ik een kwarktaart en bakte ik muffins voor de supriseparty die Trijnie samen met een vriendin had georganiseerd voor een jarige jonge man uit hun vriendengroepje. Tel er gerust nog even de onrust van een regelmatig vroeg vertrekkend (half 6) kind met een vakantiebaantje bij, het logeerpartijtje van Koos bij mijn ene zus, het logeerpartijtje van Maaike bij mijn andere zus en het animeren van Jan en Henk en je zult begrijpen dat deze eerste vakantiedagen niet aan hectiek onder doen in vergelijking met een gewone schoolweek. En het ziet er voorlopig nog even niet naar uit dat dat anders gaat worden. Waar ik van geniet is van de kleine verrassinkjes. Zomaar op maandag pannenkoeken eten, op dinsdag eens een keertje ijs maken in mijn ijsmachine en zomaar midden op de dag even mijn ogen dichtdoen. Heerlijk!
Weet je trouwens dat hier heel speciale dingen achter de gordijntjes gebeuren? Zondag schoof Henk het gordijntje voor mijn hangende aardbeientuintje weg en riep verrukt: "Jooooo, er zijn weer aardbeitjes geboren." (LOL)