dinsdag 16 augustus 2011

Voor ik het vergeet

Vandaag is het alweer de tweede schooldag voor de basisschoolkinderen. Ongelofelijk hoe snel je daar ook weer aan went! Maar voor ik het vergeet, maak ik toch nog even het verslagje over onze vakantie af.

Vrijdag was het een dag van heeeeeeeel veel kilometers! Om half 1 vertrokken we met een auto vol kinderen. We reden naar het zwembad in Sliedrecht en daar stapten er vijf uit. Ze mochten fijn de hele middag gaan zwemmen en bovendien nog een patatje eten daar ook. Pas om 7 uur zou mijn schoonzus de kinderen weer ophalen. Nou, ze hadden er zin in hoor!

Met alleen nog Henk op de achterbank reden we naar Elspeet om daar Koos op te halen van de logeeropvang. We hebben er snel een kop koffie gedronken en zijn op reis gegaan naar het vakantie-adres van Ellen. Ellen had namelijk haar kringloopaankopen bij ons laten liggen en die gingen we nog maar even nabrengen. Rond vieren arriveerden we daar. Ellen had ons al gewaarschuwd: jullie krijgen geen koffie, hoor, want ik weet niet hoe dat apparaat hier werkt :-). Maar een glas frisdrank ging er ook prima in, zéker met dat heerlijke stuk taart erbij! We bleven niet lang, want er wachtte ons nog een lange rit. De vader van Hans z'n vriend had tijdens de vakantie z'n voet gebroken en kon daardoor geen auto rijden. Aangezien ze met een busje en een 13 meter lange caravan op een camping in Zeeland stonden, was dat een probleem. Gelukkig heeft Willem de benodigde papieren en durf om met bus en caravan te rijden en wilde dat klusje wel opknappen. Rond etenstijd reden we over de Brouwersdam en daar hebben we even gezeten met een frietje met saté. Lekker! Even na zevenen arriveerden we op de camping. De familie stond al kant en klaar en in colonne reden we naar huis. Al met al hebben we 448 kilometer gereden die dag! Genoeg om weer een sok voor Henk afgebreid te hebben ;-)

Zaterdag was een thuisdag. We hebben allemaal hard gewerkt om de boel hier aan kant te maken, de schoolspulletjes voor de eerste schooldag klaar te zetten (gymschoenen uit de voorraad passen!), de was en de strijk helemaal bij te werken, brood voor zondag te bakken enzovoorts. Hoe heerlijk was het om 's avonds weer alle kiekens onder m'n vleugels te hebben. Inclusief Wim, Geertje, kleine Willem en schoonmama. Het was weer een ouderwets huis vol.

Wat is die vakantie weer omgevlogen! Het is echt veel te snel gegaan. Persoonlijk zou ik twee maanden (de hele juli en augustus-maand) een ideale zomervakantie vinden :-). Het enige wat ik wel fijn vind, is dat na de vakantie er weer een gezamelijk begin van de dag is (het ontbijt) en dat de kinderen wat vroeger naar bed gaan, zodat ik nog éventjes rust aan m'n hoofd heb ;-)