donderdag 27 oktober 2011

Weggertjes (actie gesloten, uitslag is donderdag)

Ik heb deze keer een paar echt heel leuke Weggertjes. Voor wie nog niet zo lang meeleest even de regeltje: een Weggertje is iets wat ik weggeef of namens iemand anders mag weggeven. Als er iets van je gading bij is, kan je in een reactie op dit logje aangeven waar je belangstelling naar uit gaat. Om te kunnen reageren heb je een account nodig. Hoe je een google-account kunt aanmaken vind je in de rechterkantlijn van dit blog. Je kunt tot en met DV 31 oktober reageren. Daarna laat ik de computer uitmaken wie degenen zijn waar de Weggertjes naar toe gestuurd gaan worden.

Hier komen ze dan.

Het eerste Weggertje wordt aangeboden door één van de adverteerders: www.wonderbakpan.nl en is niets minder dan een Wonderpan!! Een Wonderpan is een pan in de vorm van een tulband met een deksel erop en een speciaal metalen plaatje eronder. Dat plaatje zet je op een warmtebron. Zelf gebruik ik mijn Wonderpan altijd op een petroleumstelletje, maar het kan evengoed op een gasstel, inductie-kookplaat of wat dan ook. Je vult de Wonderpan met beslag, doet het deksel erop en zet hem op het plaatje. Je doet de warmtebron aan (op een lage stand) en langzaam gaart je baksel. Je tovert de heerlijkste koeken, cakes of krentenbrood uit de wonderpan. Je bakt dus zonder oven. De Wonderpan is daardoor ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Zelfs op je campinggasje bak je een heerlijke cake. Zelf gebruik ik de Wonderpan toch wel wekelijks. Is het niet om iets lekkers erin te bakken voor onszelf, dan toch wel om iets te bakken om weg te geven. Kruidkoek (al dan niet met noten en/of rozijnen) is onze favoriet. Kijk maar eens op de website van de leverancier. Daar vind je alle info en ook een aantal heerlijke recepten.

Het tweede Weggertje wordt aangeboden door een lezeres. Zij biedt twee vrijkaartjes aan voor het Zuiderzeemuseum, geldig tot 31 december 2011. En ja, het Zuiderzeemuseum is geweldig! Ik ben er zelf vorig jaar heen geweest en schreef daar toen een enthousiast logje over. Overigens is het Buitenmuseum vanaf 1 november gesloten en kan je met de kaartjes alleen het Binnenmuseum bezoeken. Ook zeker de moeite waard!

Het derde Weggertje is iets met een verhaal. Al sinds een jaar of twee - drie ben ik klant bij www.leditlight.net. Langzaam maar zeker heb ik ons hele huis voorzien van Ledlampen die ik bij Leditlight kocht. De lampen van Leditlight zijn van een zeer goede kwaliteit en hebben echt mooi licht. Ook in onze schemerlampen zitten Ledlampen. Ze hebben een mooie, warme lichtkleur. Als je Ledverlichting gebruikt spaar je op stroomkosten, heb je maar heel af en toe nieuwe lampen nodig (enorm lange levensduur) en spaar je bovendien het milieu: met één Ledlamp bespaar je al snel 481 kilo co2! Van Leditlight mag je je Ledlamp 30 dagen uitproberen. Als je niet tevreden bent, stuur je de lamp gewoon terug en dan krijg je het aankoopbedrag én de verzendkosten terug. Ik zou zeggen: dat is het proberen toch zéker waard. Maar daar blijft het niet bij: je krijgt ook nog eens DRIE jaar garantie op je aankoop! Waar vind je zoiets. Als je lamp binnen de garantieperiode kapot gaat kan je hem terugsturen en krijg je een nieuw exemplaar. Een poosje geleden had ik twee defecte lampen. Ze gingen 'pas' twee jaar mee en vielen dus nog onder de garantie. Ik stuurde ze terug, maar kreeg per abuis verkeerde Ledlampen retour. Inmiddels heb ik de juiste lampen gelukkig al wel binnen. De verkeerd gestuurde lampen mag ik weggeven. Het gaat om DEZE lampen. Let op de fitting: een GU10. Ik heb twee lampen en hoop er twee lezers blij mee te kunnen maken.

En dan zijn we er nog niet. Er is nog een vierde Weggertje. Iets voor een kleine jongen, die (wellicht met de Kerst) er mooi uit wil zien. Ik geef het kostuumpje weg, dat Henk aan had op de bruiloft van Wim en Geertje. Het is maat 104. Het kostuumpje is 3-delig: broek, kolbertje en vestje. Er zit een dasje bij, maar geen overhempje meer. Om een idee te krijgen kan je op de groepsfoto van het Bruiloftsverslag kijken. Henk staat daar in het midden vooraan.

Staat er iets van je gading bij? Schrijf dan duidelijk in je reactie om welk(e) Weggertjes het gaat. Ook zou het fijn zijn als je volgende week donderdag even kijkt of het Weggertje voor jou bestemd is. Bij vorige Weggertjes was het soms een hele tour om de 'winnaar' te pakken te krijgen om adresgegevens uit te wisselen.

Staat er NIETS bij? Wellicht heb je dan iets aan Give Away's van collega-bloggers. Met het oog op de Kerst heeft Dreamstuff iets leuks weg te geven.