zaterdag 24 december 2011

De vakantie is ingeluid

He, wat verlangden we allemaal naar de vakantie! We zijn er echt aan toe om even het ritme van school en werk los te laten. Vanmorgen zijn Willem en ik naar de Kerstviering op school geweest.


De basisschoolkinderen waren vanmiddag al vrij en de vo-ers hadden ook een vroegertje. Langzaam maar zeker druppelde iedereen binnen. Vanmiddag was het gewoon even wennen: vakantie! Wat zullen we eens gaan doen? Voor mij was dat overigens geen vraag. Ik heb de hele middag aan de was gewerkt. Ik heb vanmiddag gezegd, dat ik nog 10 wassen doe voordat we dinsdagmorgen in alle vroegte hopen te vertrekken. Wat er dan nog aan was ligt is voor Trijnie, of blijft maar liggen tot ik weer terug ben. Het grote aftellen is begonnen! De kinderen moesten hun draai vinden. Er gingen er een paar naar de bieb. Jan kwam met een enorme stapel boeken thuis. Maria ging naar een jarig buurjongetje. Koos naar een vriendje. En zo vond iedereen zijn of haar weg. Vanavond hebben we de vakantie gezellig ingeluid met chocoladefondue.We hebben vorig jaar zo'n fontein gekregen. Leuk is dat! Trijnie bracht chocola van haar werk mee, wat over was. Ook had ze de bloemen die daar pas sinds dinsdag stonden en nog heel mooi waren mee naar huis genomen. Daar kunnen we nog fijn een paar dagen van genieten. Wim, Geertje en Willem kwamen ook en het hele spul was gezellig compleet. Het eerste logeetje heeft vannacht ook al een plaatsje bij ons. En in plaats van strijken heb ik vanavond heerlijk zitten spinnen en breien. Kortom: de vakantie is genoeglijk ingeluid :-)

20 opmerkingen:

 1. Heerlijk he vakantie! Blij dat iedereen zijn draai heeft kunnen vinden. Of bezig is om zijn draai te vinden. Tjonge 10 wassen maar dat moet dan ook wel als jullie dinsdag weggaan. Ik moet er wel een beetje om glimlachen. Denk gelijk aan mijn moeder. Zij heeft 5kinderen. Maar mijn tante zei altijd als ze langs kwam: ´Bij jullie staat altijd de wasmachine aan` Toen was ik daar eens op gaan letten en inderdaad mijn moeder was altijd aan het wassen terwijl mijn ouders ´maar` 5 kinderen hebben. Grappig bij mijn ouders 40 jarige huwelijk was er zelfs een liedje over de was gemaakt. Moest er opeens aan denken!

  Lieve Teunie ik hoop wel dat jij goed kunt genieten van de vakantie. Zelf ook eens het gevoel te krijgen even niks te hoeven. Ik zeg alvast: ´Proost op jou en jullie vakantie!`

  Groetjes Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vakantie, gezellig! En ooh die was dat is heel herkenbaar voor mij, al hadden we "maar" 3 kinderen en 3-4 pleegkinderen en ondertussen nog maar een knus gezinnetje van 3 personen. In de winter is de machine zo snel weer vol met al die dikke jassen en broeken .... en in de zomer is er dan weer veel meer strijkwas.

  Nog 3 keer slapen Teunie .... en dan ga je voor de eerste keer een vliegtuig in. Geniet ervan, geniet van het uitzicht, van de schepping, van de bergen en de meertjes, van de wolken en (hopelijk) de zon! Nog 3 keer slapen dan kan ik je eindelijk weer lekker knuffelen. Wat is het leven toch mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk vakantie!
  Ik hoop van harte dat jullie allemaal , Willem en jij in het bijzonder, een hele fijne vakantie mogen hebben!
  Ik wens jullie goede en gezegende kerstdagen en een hele goede en voorspoedige reis naar Zwitserland!
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk vakantie. Dit jaar hebben we geen vakantie, maar volgend jaar plannen wij mooi een vakantie in. Dan kost het mij maar 1,5 dag en heb ik 2 weken vrij. Goed deal dacht ik zo.

  Wat leuk dat je over 3 dagen vertrekt naar Ellen met het vliegtuig. Voor de ene heel normaal en de ander een hele beleving.

  Fijne dagen met je gezin en heel veel plezier op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor je weg gaat wil je toch alles aan kant hebben, 10 wassen dat is nog een berg te gaan. Hoe vinden jullie kinderen het dat jullie weggaan, dat is vast nog niet vaak gebeurd. Alvast een heel mooie reis samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vrolijk Kerstfeest, Teunie! En alvast een hele fijne vakantie toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier vandaag nog allerlei klusjes en dan vanmiddag na de kerk, meehelpen met de kinderkerk en dan begint de vakantie ook voor mij. Ik ehb eht borduurwerk al klaarliggen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een week vol gezellige berichtjes van jou Teunie.
  Het is iedere keer weer genieten!
  Ik wil je nog eventjes een hèle mooie vakantie toewensen in Zwitserland.

  groetjes,
  Marlène

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En..... natuurlijk gezegende Kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2012!

  Marlène

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De was, ja mijn moeder had 16 kinderen en soms zei ze o ik heb maar 3 wasjes vandaag, daar draaide de wasmachine en droger ook altijd. En ze kon ook zo lekker koken.
  goede kerstdagen en alvast een fijne vakantie. Mijn ouders gingen ook wel eens weg, maar mijn moeder had geen rust als ze weg was, ze belde wel elke dag met tips....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is blijkbaar toch leuk gluren bij de buren!
  En ik was blij dat ik niet jouw keuken moest poetsen, en dan zonder vaatwasser! Mijn vaatwasser vertoont na 18 jaar trouwe dienst opeens kuren , ik denk dat ik het euvel heb ontdekt....en anders mogen alle gasten met de kerst helpen afwassen.

  Mijn moeder noemde vroeger als de kamer rommelig was dat losse rommel.
  Dat was zo weer opgeruimd en dan was het weer netjes.

  We kennen dat zeker zolang er kinderen in huis zijn allemaal! Maar jij liet het zien!

  Ik wens je fijne kerstdagen en een heel gezellige zwitserland reis ! Geniet ervan!

  met groet Roos-Jenny.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Teunie en Willem,

  ik wens jullie en de kinderen gezegende kerstdagen en een fantastische vakantie!
  groetjes, Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Teunie en Willem,wat een prachtige foto van Henk?of Jan?En ook de chocolade fontein zag er heerlijk uit!Wat een gezellig begin van de vakantie,wen jullie met elkaar gezegende kerstdagen toe.
  En voor daarna,een hele fijne vakantie,geniet van alle mooie-liefdevolle ontmoetingen!!Lieve groet,ook voor Willem.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige foto van je zoon! Geniet van de reis en veel vreugde daar voor jullie,

  groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijne dagen voor jullie allemaal hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een ontroerende foto van je zoon (ik zie het nu pas).... geniet van de vakantie Teunie en van je gezin. we wensen jullie een gezond, gelukkig, goed en bovenal gezegend 2012 toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Teunie en Willem,welkom thuis.Hoop zo dat jullie het fijn en goed gehad hebben.En dat thuis alles goed is gegaan.Het was wel stil zonder je bemoediging,op je web.Maar zo gegund,een reis met je Willem.Zelf wordt ik dol van het lawaai,waarom toch vuurwerk!?Ik werk gewoon morgenavond.Dan lezen we de eindejaar psalm,en bemoedigen elkaar,en vragen Gods zegen over het komende jaar.Dat we ons leven in de dienst van de Here mogen stellen.En ik steek voor mijn patiënten,toch ook wat siervuurwerk af.Daar genieten ze echt van.Werk in ggz.Geen geknal,maar sierlijk.Groet van huis tot huis,slaap in liefde goedenacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. lieve Teunie en Willem, welkom thuis! We missen jullie nu al ....... tot over 4 maanden in Nederland! Dank jullie wel voor alles! Marco & Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi lieve Teunie,

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag, hoop dat je een hele fijne dag hebt met je gezin en familie.

  Geldover

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Te laat, maar toch van harte gefeliciteerd! Een goed, gezond en gezegend nieuw levensjaar toegewenst met allen die je lief zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.