donderdag 22 december 2011

Een beetje gniffelen en uiensoep

Ik moet toch een beetje gniffelen hoor :-). Ik keek net even naar de statistieken en drie keer raden welke foto van het vorige logje extreem vaak bekeken is. Juist, die van de troep in de achterkamer! Er zijn dus heel veel mensen erg nieuwsgierig naar m'n troep, zeg maar :-))). En ja, die uiensoep. Gisteren heb ik er het kooknat van de uien speciaal voor bewaard. En ook de uienstukjes van het uithollen van de uien. Dit werd de basis voor de uiensoep die ik vandaag maakte. Ik deed het zo: ik pelde 3 flinke uien, sneed ze doormidden en vervolgens in halve ringen. Ik bakte de ringen in een beetje slaolie tot ze glazig waren. Daarna strooide ik er zo ongeveer 3 flinke lepels bloem over en bakte alles nog even zachtjes. Daarna roerde ik er de pan vol uienkooknat scheut voor scheut door. Ik bleef flink roeren, zodat er geen klontjes ontstonden. Ik deed er zout bij en bracht alles tot tegen het kookpunt. Intussen sneed ik de uienrestjes van gisteren wat fijner en draaide soepballetjes van een restje gekruid gehakt, wat gisteren na het vullen van de uien was overgebleven. Ik deed de uienrestjes en balletjes in de bijna kokende soep en liet alles garen. Nu is de soep klaar. Deze soep is heerlijk met bijvoorbeeld kaasbrood, of met een lepel room erdoor geroerd. Ik vind soep altijd ideaal voor tussen de middag om er oud(er) brood in te dopen. Vooral lekker met een likje roomboter erop ;-). Maar deze soep is ook erg lekker voor altijd hongerige pubers als ze uit school komen, of vlak voordat ze naar bed gaan. Heel wat beter dan vette koeken of zakken chips.

25 opmerkingen:

 1. Haha! Leuk om te lezen ;o)

  Ik heb eens een heerlijke zelfgemaakte uiensoep bij iemand mogen eten, maar heb de rest van de avond op het toilet doorgebracht. Voor mij dus geen dergelijk soepje meer, al vond ik het wel héérlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha ik heb je foto ook even bekeken en dacht bij mezelf dat valt toch best wel mee. Het is hier wel eens erger en dat maar met 1 kind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk toch echt dat mensen dachten: waar is die rommel dan, en steeds weer gingen kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, moet zeggen dat ik de foto niet apart aangeklikt heb... Maar ik ben een maand geleden een opruimblog begonnen en daar is ook best belangstelling voor. Ik denk toch dat mensen het ook fijn vinden te zien dat ze niet de enige zijn die soms even door de bomen het bos niet zien. Misschien is het ook ramptoerisme hoor. Ach, dan gun ik ze dat pleziertje... Ziet er goed uit die soep, ik denk dat ik daar mijn man wel een plezier mee kan doen. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trudy heeft gelijk.
  Iedereen staat wel eens voor haar huiskamer te kijken en denkt: "waar moet ik nou toch beginnen".
  Als je dan zo'n voor en na foto ziet geeft dat zoveel herkenning.
  Ooit heeft Flaylady me op weg geholpen, met name de filmpjes die destijds via de site te zien waren.
  En ja, die kamer van jou viel best mee( is bekentenis dat ook ik even ging kijken).
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen dat er toch meer mensen keken, dat ik niet alleen was ;-)
  Mmm klinkt lekker de uiensoep!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry, ik beken schuld, heb ook even naar je troep gezocht maar kon het echt niet vinden en daarom de foto even extra bekeken. Lekker receptje weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Teunie,

  ook ik heb zoek de verschillen gespeeld. Maar vond het allemaal reuze meevallen. Het is hier elke dag vele malen erger. Vraag me echt af uit welke gaten het komt aanwaaien.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Uiensoep is zo simpel zelf te maken alleen doe ik er nooit balletjes in, en kaas uiten brood erbij is bij ons smullen. Maar ook gewoon is het heerlijk. Hier staat een heerlijke pan groentensoep in de kelderkast waar iedere dag uit geschept wordt voor tussen de middag. En de ''troep'' joh dat viel heel erg mee hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. :-) jaja, ook ik moest even mijn vergrootglas zoeken om de troep te vinden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben het met velen eens dat het met de troep best mee viel. Heb ook inderdaad even gekeken, maar ook even hoe het daarna was.
  Lekker die soep en voor zo weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach, het troost ons mede-moeders denk ik een beetje dat het zelfs bij Teunie soms een rommeltje is... en dan blijkt dat het nog meevalt ook!
  Bedankt weer voor je vrolijke blogjes de afgelopen dagen en de lekkere recepten.
  Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vond het ook nog wel meevallen met de troep hoor.
  Heerlijk die uiensoep.
  Wens jullie hele gezellige kerstdagen en een gezond 2012 en een heel prettige vakantie vast.
  Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Uiensoep is inderdaad verrukkelijk, zo heerlijk verwarmend!
  Wat ik erg leuk vond te zien op je foto's, was de wand met de twee schilderijen. Dat waren denk ik de schilderijen die de kinderen voor jullie feest hadden laten inlijsten? Wat fijn om daar iedere dag naar te kunnen kijken.
  Ik ga langzamerhand afschakelen voor de feestdagen. Voor straks een inspirerende reis gewenst, met veel genieten van alle indrukken en daarna van het weer thuis zijn. Om een favoriete dichter te citeren:
  "We shall not cease from exploration
  And the end of all our exploring
  Will be to arrive where we started
  And know the place for the first time."
  Gezegende dagen,
  Loonlijstmama

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alsnog de foto goed bekeken, maar troep? Nee, dat zie ik niet. Gewoon her en der even wat geparkeerd. Moet kunnen toch? Hele fijne dagen bij Ellen! Groet, Leni.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nu word ik toch wel nieuwschierig,ik ga die foto ook bekijken ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hahahah, grappig dat iedereen nieuwsgierig is naar jouw troep. Volgens mij komt dat omdat op de foto alles er zo...netjes uitzag!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. o heerlijk. onze kinderen lusten ook graag uiensoep. Het liefst met een stukje brood met kaas erop,nog even onder de grill zodat de kaas heerlijk gesmolten is....
  mjammie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is toch een vorm van gluren he, blogs bekijken;-)

  succes met alles...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ja precies, ik dacht ook: volgens mij valt die rommel wel mee en toen heb ik erop geklikt ja :) !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. het recept lijkt mij erg lekker,ga ik zeker een keer proberen, ik vind het erg leuk om recepten uit te proberen zeker als je er niet zo veel voor nodig hebt, dankjewel
  Ik vond het nou niet zo rommelig hoor op de kleine foto, en vond het zeker niet nodig om aan te klkken.
  Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een goed 2012
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ook ik ben schuldig!! Haha en vond ook de troep meevallen hoor, hier met 1 hond 2 katten en een peuter soms ook drama.ik had nog een ideetje, of misschien kende je het al, ik heb laatst een ragrug gemaakt. Het is een geknoopt kleed, van lapjes. Het gaat allleen om de techniek, want de lapjes hoef je alleen in repen te scheuren. Vond het zo consuminderen en is leuk en makkelijk om te doen dat ik me afvroeg of jij het kon of er uberhaupt van gehoord had? Had het niet eerder in een blog zien staan namelijk.

  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb net je foto's bekeken van je troep maar uhhh ik zag geen troep hoor, hier kan het er veel erger uitzien zeker als ik bezig ben met mijn hobbies hihih fijne feestdag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. leuk reisverslag,heb je mischien nog tijd om te bloggen over de kerst?
  Groeten Eva

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.