vrijdag 16 december 2011

Kerstroos en Rozemarijn

Wat zou nu de overeenkomst kunnen zijn tussen een Kerstroos (Helleborus) en Rozemarijn? Wel, dat deze twee planten op dit moment allebei staan te bloeien op m'n tuintafel! Dat de Kerstroos nu bloeit is normaal. Maar bloeiende Rozemarijn in December is op z'n minst opmerkelijk. Ik heb er een foto van gemaakt en ga straks eens uitvogelen hoe ik die kan plaatsen. Er is het eea veranderd bij Blogspot.
Hier is de foto dan. Jammergenoeg heb ik geen macrolens om van die bloemetjes een close-up te maken. Of misschien kan dat trouwens wel met m'n toestel, maar weet ik niet hoe :-). Maar je kunt evengoed de kleine paarse bloemetjes van de Rozemarijn wel zien. Die kerstroos kocht ik vorige week. Je kunt ze overal kopen voor 10 euro per stuk. Dat zou ik er niet aan uitgeven, hoe mooi ik zo'n plant ook vind. Maar vorige week liep ik een soort planten-outlet in Papendrecht binnen en zag ze daar staan: 3 stuks voor 5 euro!! Toen kon ik het niet laten drie van die prachtige kerstrozen mee te nemen :-)

11 opmerkingen:

 1. Even op html klikken, daar gaat het uploaden van foto's nog op de oude manier. Tot je aan de nieuwe gewend bent is dat een fijn alternatief. Opmaken kun je dan weer gewoon in bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik wil een foto inderdaad! en wat bijzonder: 2 logjes op 1 dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, hier staat de klimroos nog in volle bloei, een beetje in de war denk ik.

  En wat een koopje heerlijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Teunie,

  Zit er een stand op de camera met een bloemetje/plantje als plaatje erbij? Dat is dan je macrostand

  Groetjes, Ellen Hulzink

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien bloeit de rozemarijn een beetje vroeg, ze horen vanaf april te bloeien. Je hebt een mooie grote plant, mijn plant is klein, ik denk dat ik er wat te vaak stukjes van afgeknipt heb. Mooie kerstrozen heb je, die zijn inderdaad leuk voor de tuintafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, zo'n stand zit erop, Ellen. Maar dan stelt hij scherp op de achtergrond en is het bloemetje, waar het om draait, wazig. Ik denk ook, dat het wel mogelijk moet zijn, maar zal dan toch in de boekjes moeten duiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maakte vorige week een foto van opgekomen narcissen, hier bij ons in de straat. Klopt naar mijn idee ook niet helemaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja de natuur is aardig van slag he?!
  Maar het is wel genieten van al die mooie planten.
  Hier komen de tulpen al boven!!!
  Ik hoop maar dat ze de vorst overleven.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.