maandag 5 maart 2012

Emo

Wat een emo-week ligt er achter me. Of beter gezegd: een emo-anderhalve-week. Het is namelijk inmiddels alweer anderhalve week geleden, dat ik besloot het bloggen even te laten voor wat het is. Dat heb ik geweten! In twee dagen tijd verschenen er meer dan 200 reacties op dat bericht! Ik wist natuurlijk wel, dat dit blog door veel mensen gelezen werd, want daar hebben we de statistieken voor. Maar dat er zóveel mensen zijn die écht iets aan mijn blog hebben, dát had ik nooit verwacht. Hartverwarmend om te lezen hoe veel mensen (vrouwen meestal) inspiratie en bemoediging uit mijn schrijverijtje putten en graag willen dat ik ermee verder ga. Willem heeft de blog op slot gezet voor reacties. Dit om mij meer rust te geven in mijn keuze of en hoe ik verder wil. Maar de reacties bleven evengoed doorstromen. In mijn mailbox, per telefoon, over de post (met allerlei leuke en lieve kadootjes!), op straat. De echte hausse kwam op donderdag. Toen startte Sylvia Witteman een actie op Twitter: #freeTeunie. Het hek was van de dam :-). Als eerste belde het Nederlands Dagblad voor een commentaar. Daarna kwam de Trouw, het Reformatorisch Dagblad, regionale kranten, de Jakhalzen van het programma De wereld draait door...er leek geen einde aan te komen. Van rustig nadenken is daarom nog niet zoveel terecht gekomen ;-).

En natuurlijk ging alles in het gezin ook vrolijk verder. Maria hield haar allereerste spreekbeurt. Ze deed het over Kaas. Wat was ze zenuwachtig, mijn kleine grietje! We hebben hard geoefend en Willem had een Powerpoint voor haar gemaakt. We hadden alle materialen voor het thuis kaasmaken ingepakt en ook de kaasjes die we samen maakten gingen mee naar school. Bij Beemster Kaas had ik een spreekbeurtpakket aangevraagd. Dat leverde mooi beeldmateriaal op, maar ook een proeverijtje. Een aantal dagen voor haar spreekbeurt werd er een pakketje bij school afgeleverd met daarin voor elk kind van haar klas een stukje Beemsterkaas in een kuipje. Het werd uiteindelijk echt een succes en Maria haalde een mooie 8+!

Maandagmiddag mocht Leendert op gesprek komen bij Krijgsman Bouw in Dordrecht. En jawel! Hij mocht dinsdagochtend meteen komen. Wat ben ik blij, dat die knul een leerplek heeft.

En vandaag alweer emoties. Dirk haalde zijn rijbewijs!

Vanavond trakteerde hij op gebak. Dat was erg dubbelop hier, want we gingen juist chocoladefonduen met de chocoladefontein. De meester van Maria wil hem lenen voor op de projectavond en ik had gezegd, dat hij dan maar eens met zijn vrouw langs moest komen om hem uit te proberen. Dat was juist vanavond. We zijn nu dik en rond en we hebben een heerlijke chocoladeknoeierij :-). En Maaike werd vanmiddag gebeld, dat ze de hoofdprijs heeft gewonnen bij de Biesbosch tekenwedstrijd ¨Zie ze vliegen¨. Haar tekening komt in het centrum te hangen en ze krijgt een Bevertocht met het hele gezin (nu ja, in ons geval een deel, want het is maximaal 5 personen) aangeboden. Wat is dat leuk voor haar!

De schaatsen liggen nog breed uitgestald. Ik wilde ze vandaag opruimen, maar er is niet van gekomen. Hopelijk gaat dat morgen lukken. Alles schoonmaken, invetten, in de dozen en daarna op de til. Dat scheelt weer een kubieke meter troep.

Willem is nog samen met Hans bezig een vrachtje pallets te lossen. Met de koudegolf vloog het kachelhout er doorheen en nu kwamen we juist nog voor een paar weken hout tekort. We hebben nog wel een hele voorraad liggen, maar dat moet nog een jaartje drogen. En trouwens, dat moet ook nog gezaagd en gekloofd worden. Ik heb de afgelopen week steeds op MP gezocht naar een vrachtje pallethout in de buurt. Dat kan je namelijk meteen zagen en stoken. Eerst vond ik een adresje in Dordt, waar we twee bigbags konden afhalen. Die heeft zwager H. voor ons opgehaald. Nu vond ik een partij in ´s Gravendeel van een stuk of 40 grote pallets. Daarmee hoop ik het stookseizoen mee af te maken. Hè, wat geniet ik van mijn geweldige houtkachel!