maandag 5 maart 2012

Vakantie-aktiviteiten

Vrijdagmiddag was het eindelijk zover: vakantie!!! He, wat hadden we daar met z´n allen naar uitgekeken! Even de druk van de ketel en niet steeds op de klok letten. Maria bracht meteen de eerst logée mee: haar nichtje en hartsvriendin Noah. Voor zaterdag stond er iets leuks op de planning. We zouden met z´n allen naar Scheveningen gaan. Lekker uitwaaien en daarna kibbeling eten aan de haven. Zo´n uitstapje maakten we ´vroeger´, toen ons gezin een stuk kleiner was, best vaak. Maar de laatste jaren komt er niet zoveel meer van. De zaterdagen zijn compleet volgeboekt met allerhande aktiviteiten en bovendien passen we niet meer in 1 auto. Een poosje geleden hadden we het er aan tafel over, dat de jongste kinderen dit soort uitstapjes dus helemaal niet kennen en dat dat best jammer is. De oudsten bewaren de mooiste herinneringen aan al die zaterdagmiddagen vol bos, strand en dierentuin. We hebben nu afgesproken dat we proberen elke maand tenminste 1 zaterdagmiddag-gezinsuitstapje te doen. Zaterdag ging het dan gebeuren. De dag begon erg vroeg, want Willem zou eerst Trijnie en 4 vriendinnen naar Schiphol gaan brengen. Die gingen met zijn vijven op wintersport naar Zwitserland. De wekker ging al om kwart over 4 en ik zette snel koffie en kookte havermout. Daarna zwaaide ik Willem en Trijnie uit, die in een gehuurd busje vertrokken om de andere meiden op te halen. Het was verleidelijk om terug in bed te kruipen. Maar nee, het was handiger om maar meteen aan de slag te gaan, zodat ik ´s middags relaxed mee zou kunnen naar Scheveningen. Ik deed mijn gewone zaterdagwerk: wassen, bakken, opruimen etc. Toen Willem terug kwam vertrok hij nog voor een paar uur naar de zaak. Hij werkt aan een grote klus die over 4 weken af moet zijn en heeft het gewoon even vreselijk druk. Om 1 uur zouden we vertrekken. Dat werd uiteindelijk half 2, maar daar gingen we dan toch! Eerst langs onze kachelleverancier Van Roon & Zoon in Spijkenisse. Ik was namelijk vrijdag zo dom geweest het kacheldeurtje dicht te slaan terwijl er een houtje uitstak. Pats! Daar lag het kachelruitje aan diggelen! Maar bij van Roon hebben ze een perfecte service. Ik mocht de maat doormailen en kon het ruitje, netjes op maat gesneden, zaterdag ophalen. Vanuit Spijkenisse was het nog maar een 40 kilometer naar Scheveningen. We waren met z´n achten en dat paste precies in 1 auto. Gezellig is het dan, zo´n autoritje. De kinderen vlogen meteen het strand op, toen we arriveerden. Maar Willem en ik hebben even heel opa&oma-achtig gedaan: onze stoelen naar achteren en slapen! Ons nachtje was dan ook wel superkort geweest, van 1 uur tot kwart over 4 :-). En o, wat lagen we daar lekker, in het zonnetje, achter het glas! Later kwamen de kinderen, drijfnat natuurlijk!, bij de auto en we hebben ze droog gewreven en van drinken en lekkers voorzien. We reden naar de haven voor de beloofde kibbeling.
Mmm, wat is dat fantastisch! Dirk, die ook mee was, legde er wat bij, zodat iedereen een hele portie had. Het was echt feest. Wat een fijn begin van de vakantie. We reden naar huis. Ik had ´s morgens al aardappelen geschild en in repen gesneden voor de patat en die voorgebakken. We zaten zodoende in no time aan de zaterdagse frieten. Lekker hoor. Dit hopen we beslist vaker te doen.

We brengen de dagen door met leuke, ontspannen dingen. Kinderen komen logeren, kinderen gaan logeren, we scrabblen, af en toe doe ik iets met 1 kind, er wordt gecomputerd en gisteren was mijn moeder jarig. Dat vierden we met de hele familie in een zaaltje. Dat is natuurlijk altijd feest! We kregen een heerlijke broodmaaltijd met soep, salade en fruit. Vandaag genieten we van de restjes.

Vandaag is het stil hier. Alleen Henk is maar thuis. De rest is zwemmen, met een vriendin mee naar de dierentuin of logeren. Wel lekker dat ik nu even de bezem erdoor kan jagen. Straks komt er een bloglezer langs. Gezellig! Dinsdag kwam collegablogster Janneke lang. Ook al zo gezellig. Hè, wat doet zo´n weekje me goed!