maandag 24 september 2012

Muziek en andere lessen

Wij vinden het erg belangrijk dat de kinderen de gelegenheid krijgen te leren musiceren. Bij de oudere kinderen begonnen de muzieklessen gewoon op school. Daar kregen ze blokfluitles en zo leerden ze in elk geval het notenschrift.
Later zijn die blokfluitlessen op school eruit gegaan en moesten we zelf iets bedenken. De kinderen krijgen nu privé blokfluitles, ook al is het inmiddels op school ook mogelijk om na schooltijd in een groep les te krijgen.
We hebben er een paar bij die zeker muzikaal te noemen zijn. Zij zijn dan ook degenen die ´vanzelf´ verder gingen dan blokfluitles. Degenen die niets met muziek hebben, hebben in elk geval noten leren lezen en hoeven van ons uiteraard niet verder.
Op dit moment krijgt alleen Jan nog blokfluitles en Koos krijgt traversoles. Maria heeft geen muziekles. Ook al zou ze willen, ze heeft er nu de ruimte niet voor omdat er aan andere vaardigheden gesleuteld wordt. En Maaike is voor de zomervakantie gestopt, want zij wilde iets anders: celloles.
We hebben de beslissing een poosje voor ons uitgeschoven. We wilden eerst zien of het geen bevlieging was. Al die lessen kosten toch een rib uit je lijf. Zeker omdat Jan ook nog de broodnodige zwemlessen volgt. Maar nee, Maaike bleef erbij: ze wilde celloles.
Zaterdag was het de grote dag, dat ze samen met Willem naar de muziekhandel (of eigenlijk: de luthier) Luciënne is geweest om een cello te huren. Maaike werd er erg aardig en vakkundig geholpen. Er is een grote wens in vervulling gegaan.  En je hoeft niet te vragen hoe blij Maaike ermee is:

Tja, en zo tussen de bedrijven door krijgen de kinderen ook wel andere lessen. Wat dacht je van inzeeples van papa?