vrijdag 28 december 2012

Nat, maar héérlijk!

Voor vandaag hadden Willem en ik een daagje voor samen gepland. We zouden gaan wandelen. Twaalf kilometer maar liefst. Het was wel een eindje uit de buurt, maar dat hadden we er graag voor over. Maar ja, hoe dichterbij het bij 28 december kwam, hoe meer ons plannetje op losse schroeven kwam te staan. Want tja...die regen. En...die modder.

Toch gingen we vanmorgen welgemoed op pad. We hoopten dat het op de uitgezochte wandelplaats droog zou zijn. Helaas, dat was niet zo. Niet eens een miezerige motregen, maar een serieuze regen, waar je nog geen hond door zou sturen.

We wijzigden ons plan en pikten een anwb autoroute op en lieten ons langs de mooiste plekjes in Nederland rondleiden.

Half in de middag kwamen we langs een heel grote Kringloopwinkel. Oh, wat had ik spontaan zin om daar eens heerlijk rond te struinen! Nou, Willem wilde ook wel en dus parkeerden we de auto en stapten verwachtingsvol de loods binnen. Ieder trokken we een eigen kant op en snuffelden tussen de dingen van onze interesse. Al snel kwam Willem met twee audiosetjes voor aan een computer aanzetten. We hebben pas twee oude, afgedankte computers in gebruik genomen voor de kinderen. In die computers zaten wel geluidskaarten, maar er ontbraken luidsprekers. De kinderen losten dat wel op met oordopjes enzo, maar gewoon boxjes erop aansluiten is toch wel gemakkelijker.

Ik zag een radio/cd-speler voor 7,50 staan. Die nam ik mee voor Jan. Hij heeft blokfluitles en speelt regelmatig iets met behulp van een oefencd. Daarvoor moest hij steeds het cd-spelertje van Maaike lenen en dat vond ze niet altijd even leuk. Als je dan voor 7,50 zo´n ´probleem´ de wereld kunt uithelpen...;-).

Verder vond ik nog een bijna vol potje kleurloze schoensmeer voor 0,50 en ook dat belandde in mijn mand. We hielden het qua aankopen verder voor gezien. Niet dat er geen leuke spullen lagen, maar de prijzen waren tamelijk hoog. Dan hoeft het van mij niet zo nodig. Het moet wel leuk blijven.

Het was al bijna donker toen we de auto weer instapten. En nog altijd was het nat, nat en nog eens nat. Toch was het fijn in de auto. We genoten van de rust en het was heerlijk om weer eens uitgebreid over van alles en nog wat met elkaar te praten.

Als afsluiter gingen we naar La Place in Hoofddorp en daar hebben we heerlijk gegeten.
Het leek wel of we even op vakantie geweest waren en we kunnen er voorlopig weer even tegen ;-).