dinsdag 17 juli 2012

Hap Snap (slot)

Nog één logje en dan ben ik weer ´bij´.

Vorige week donderdag zijn Maaike, Henk, Willem en ik met Dirk naar zijn school geweest. Hij studeert aan het HBO in Den Haag en kreeg die dag zijn propadeutisch getuigschrift. Het was een feestelijk gebeuren. Eerst was er een ontvangst met koffie en thee in de Centrale Hal van de school. Maaike en Henk waren er nog nooit geweest en keken er hun ogen uit. Het is architectonisch dan ook erg mooi.



De directeur hield een korte speech en daarna gingen de studenten in groepjes naar verschillende collegezalen. Daar kreeg iedere student een persoonlijk toespraakje van zijn mentor en werd het getuigschrift overhandigd.




Leuk om al die studenten te zien en hun persoonlijke verhaaltje te horen! Om half 6 begon de receptie in het Centrale Restaurant. Het was er een gezellig geroezemoes. Iedereen praatte met iedereen en er was een grote keuze in iets te drinken en grote schalen hapjes. Henk had zich inmiddels teruggetrokken in zijn eigen wereldje ;-).


Voor onderweg naar huis hadden we thuisgemaakte tosti´s bij ons. Maar we hadden nog zó´n trek en Dirk was in zó´n opperbeste stemming, dat er spontaan besloten werd tot een stop bij McDonalds. Dirk zou trakteren. We zaten lekker in het avondzonnetje op het terras en smikkelden terwijl Henk vooral ook fijn speelde :-).






Al met al was het erg leuk om op terug te kijken!

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor onze vakantie in volle gang. Tot vorige week heb ik steeds nog ontrommeld. De laatste auto vol is naar de stort en de Kringloop gegaan.




Nu is het even genoeg. DV na de vakantie wil ik de draad weer gestructureerd oppakken. Nu is het poetsen en inpakken geblazen. We hopen maandag met z´n tienen naar Ellen in Zwitserland te vertrekken. Trijnie blijft thuis. Kan ze mooi op het huis passen en voor de dieren zorgen. Zij gaat pas op vakantie als wij al terug zijn. We tellen nu bijna de uren af. We hebben er zó´n zin in!! We gaan met drie gezinnen (het gezin van Ellen en twee Nederlandse gezinnen) in een groot huis in een kleine plaats. Het is daar eenvoudig leven, want er is geen warm stromend water en we koken/bakken op een houtfornuis. Ellen mailde net al, dat het komend weekend daar (weer) zo´n 30 graden wordt en eerlijk gezegd verlang ik ook wel heel erg naar warmte. Ik ben dol op warmte en zon en het is mij niet snel té warm. Bij een graad of 30 voel ik me altijd heerlijk en ben ik hyperaktief :-). Op naar Zwitserland dus :-).

maandag 16 juli 2012

Hap Snap 4

En toen was er het haken. Jarenlang heb ik niet gehaakt, maar nu heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Ik begon met een rood-wit gehaakt kussen voor op de meiden hun kamer. Maar intussen ligt het kussen al wekenlang in de huiskamer. Het staat zó gezellig, dat ik spontaan bedacht om voor alle (twaalf!) eetkamerstoelen kussenhoesjes te haken. Elk hoesje bestaat uit 16 vierkantjes. Totaal zijn er dus 192 vierkantjes te haken. En ja, die moeten allemaal aan elkaar gezet worden en dan zijn er ook nog zo´n 70 draadjes per kussentje af te hechten.






Ik kan wel even vooruit. Leuk projectje voor in de vakantie.

Maar intussen kwam ik nog weer zoiets leuks tegen! Dat móest even snel tussendoor: onderzettertjes. Ik vond ze op het blog van Karin. Ik haakte er 12. Van elke kleur uit de kussenhoesjes drie. Staan ze niet enig op de salontafel met het nieuwe kleedje van Bellebien?








Hap Snap 3

En dan waren er de feestjes. In de eerste week van juli hadden we twee jarigen. Leendert werd 16 en Koos werd 12. Allebei wilden ze een vriendenfeestje geven en wat is er dan leuker dan barbecuën? Zodoende hadden we op vrijdagavond een barbecuefeestje met jongelui uit de vriendengroep van Leendert en Frans (zijn vriend, die ook meteen zijn verjaardag vierde).






en op zaterdagavond een barbecuefeestje met groep 8-ers.

Op vrijdagavond is het droog gebleven. En het chillen was avondvullend. Het was leuk om al die jongens en meiden eens mee te maken.

Zaterdag was er voor mij meer werk aan de winkel. Het begon al ´s middags met familiebezoek voor de beide jarigen. Daar moest natuurlijk voor gebakken worden. Ik bakte twee appeltaarten en een flinke voorraad cupcakes.



Het was gezellig druk. Vanwege dreigende regen hadden de mannen een zeil gespannen. Dat heeft zijn dienst wel bewezen. Vooral ´s avonds met de bbq heeft het compleet gekletterd. Maar we zaten fijn droog en koud was het niet.
Toen het familiebezoek voor het grootste deel weg was hebben we met de jongens en meisjes uit Koos zijn klas lekker gesmikkeld en daarna was er nog tijd genoeg voor een paar delen van de prachtige film ´Life´. 










Vanwege de regen bleven de kinderen nog wat hangen tot het toch écht tijd was om naar huis te gaan. Koos zijn laatste basisschoolfeestje was een feit. En hij heeft zijn felbegeerde mobieltje. Ook niet onbelangrijk ;-).





Hap Snap 2

Het is hier langzamerhand een echte beestenbende aan het worden. We hebben een kanarie die zelfs als hij in de rui is boven alles uit wil komen. We hebben twee cavia´s. Ze zijn van Maaike, maar Maria zorgt ook vaak voor ze.




We hebben twee kippen. Die zijn van mij. We hebben guppen. Die zijn van Jan. Een poosje geleden hadden we een ziekte in de bak, of zo. Eén voor één gingen de guppen dood. Het was afschuwelijk. Ik heb alles gedaan wat ik kon doen: schone bak, schoon water, nieuwe plantjes, nieuw grind, ander pompje. Niets hielp. De meest vitale vissen deed ik in aparte bakken en uiteindelijk overleefden 8 guppen én de algeneter. Een week of wat geleden heb ik de vissen weer terug gedaan in de bak. Maar....nu zijn het er minstens 80! Er blijven maar jonkies komen. Wie er dus guppen wil, moet maar even een seintje geven :-). Jan hoopt zondag jarig te zijn en wil voor zijn verjaardag een nieuw (groter) aquaruim met nieuwe (andere) vissen.

Soms komen er hier, voor ons, buitenissige beesten binnen om opgegeten te worden. Zo belde mijn vader pas op, of we belangstelling hadden voor een kreeft. Ehm...jawel, dat wilde ik weleens proberen. Gelukkig zei mijn vader erbij, dat het beest al dood was. Want, ehm...ik weet niet goed of ik zo´n beest wel dood kan maken. Ik schrok me evengoed een hoedje toen het beest arriveerde. Wat een joekel! 1750 gram woog hij. Ik pakte mijn allegrootste pan en bracht daarin een enorme plens water aan de kook. En daar ging de kreeft: de pan in. Grijs en grauw ging hij erin, prachtig rood kwam hij eruit.







 We hadden inmiddels maar een filmpje op internet opgezocht om te kijken hoe we zo´n beest soldaat moesten maken. Het was nog een spannend gebeuren zo. Hij smaakte trouwens best. Vooral Willem vond het erg lekker. Leuk om het een keer uitgeprobeerd te hebben.

Hap Snap 1

Pff, ik loop zo langzamerhand mijlen ver achter met bloggen. Gelukkig heb ik mijn fototoestel altijd voor het grijpen hangen en al foto´s makend heb ik zodoende een beeldgeheugen. Om mijn achterstandje snel weg te werken plaats ik maar wat Hap Snap logjes met fotootjes. Zo kom je er ook :-)

Eerst maar eens: de tuin. Je kunt vinden van deze zomer wat je wilt, voor de tuin zijn die lage temperaturen en die regen zo gek nog niet. Het groeit en bloeit zo fijn allemaal. Puur genieten! Een impressie van m´n achtertuintje:

Kleur en fleur. Onder het gaas pas uitgeplantte tabaksplant.

Het eerste bloemetje in m´n zelfgezaaide Cosmea.

De als kleine sprietjes gekregen Afrikaantjes bloeien nu ook.


De voortuin zag er al tijdenlang troosteloos uit. We hebben soort ovalen van buxushaag en daarin hebben roosjes op stam en lavendelstruikjes gestaan. De lavendelstruikjes hebben het in de afgelopen jaren begeven en daarna hebben ook de roosjes één voor één het lootje gelegd. Er staan er nu nog welgeteld twee van de acht en die zijn behoorlijk pierig. Willem heeft vorig jaar een geslaagde poging gedaan om de buxusstruiken weer wat in de oorspronkelijke vorm terug te snoeien. Dit jaar moet een tweede enigszins rigoureuze scheerbeurt de zaak afmaken. Intussen had ik iets leuks bedacht om weer in de nu lege ovalen te zetten: zwarte bes op stam. Ik heb er vier stuks besteld en vandaag zijn ze geplant.



Tussen de stammetjes zette ik lavendel. Niet van die ielige plantjes uit de supermarkt, maar echte mooie flinke pollen bij het tuincentrum vandaan. Het was best prijzig, maar ik hoop er dan ook weer jaren lol van te hebben. Oh, wat ruikt lavendel toch fantastisch! Ik wil er DV volgende maand o.a. reukwater van maken. Lekker om op je kussen te sprayen voordat je gaat slapen!

Op het dakterras is het feest. We eten nu al wekenlang met grote regelmaat van mijn moesdak. Vooral daksla staat hier vaak op het menu. En pas heb ik de eerste dak-worteltjes geoogst. Ik weet niet wat er precies misging, maar het waren ronduit gedrochten :-).



Maar niet getreurd. Ze smaakten evengoed prima. Ik heb ze verwerkt in een roerbakschotel.
De pepertjes zijn ook eindelijk in een groeispurt geraakt. De courgettes bloeien uitbundig. En ik ben ook héél benieuwd naar de aardappeloogst. Ik heb twee grote bakken met daarin elk twee aardappelplanten. Hoe leuk is dat!

Voor wat betreft het tuinplezier hoef ik niet op vakantie hoor :-). (maar we gáán wel, dat is een ander verhaal).

maandag 9 juli 2012

Advertorial

Ook deze maand zijn er weer twee nieuwe adverteerders bij gekomen. En, zoals dat de gewoonte is,zet ik  deze adverteerders graag even in het zonnetje.

De eerste nieuwe adverteerder is Alleslief.nl. Alleslief is een webwinkel voor exclusieve babyspullen en wordt gerund door de vrouw van een collega van Willem. Toen ik de eerste keer op de website ging kijken dacht ik: ¨Pff, wat mooi en luxe allemaal! Is dat wel iets om mee op Eenvoudig Leven te adverteren?¨ Ik ben het zelf allemaal niet zo mooi en hip gewend geweest. Van onze eerste tot en met onze tiende baby hebben we het altijd met tweedehands spulletjes gedaan. Alleen de box heb ik ooit nieuw gekocht en die is 10 kinderen lang meegegaan. En toen Maria geboren is (onze achtste) hebben we van het geld dat we kregen twee Stokke kinderstoelen gekocht. Een aanschaf die het geld meer dan waard was. De stoelen worden nu nog steeds gebruikt.
Maar goed, ik ging me verdiepen in de merken die Alleslief voert en begreep toen het unieke van de producten en ook waarom die juist goed samengaan met Eenvoudig Leven. Zo zijn de producten van het merk KipKep speciaal ontworpen dóór jonge ouders, vóór jonge ouders. En dat is te merken. De producten zijn niet alleen maar heel mooi. Ze zijn vooral ook heel functioneel! Het zijn producten die je met veel plezier gaat gebruiken en die je ook graag kado doet aan jonge ouders.
De absolute topper is de KipKep Blenker. De Blenker is een unieke droogdoek. Het idee kwam van ouders die  hydrofielluiers bleven gebruiken om hun kindje af te drogen. Iedere ouder weet wel hoe heerlijk die luiers afdrogen, doordat ze zo fijn vocht opnemen en zo dun en soepel zijn, dat je ook lastige plekjes goed droogt. De Blenker is net zo´n praktische droogdoek als de hydrofielluier, alleen met een goed formaat en in prachtige kleuren. De Blenker Kid is van het formaat 170 bij 100 cm. Deze doek mocht ik testen en ja, hij is fantastisch! Hij is zelfs groot genoeg voor een volwassene. Het bijzondere is, dat deze doek niet alleen goed vocht opneemt, maar ook, dat hij weer heel snel droog is. Als je hem na gebruik meteen uithangt kun je hem een volgende keer gerust nog eens gebruiken. Dat scheelt dan weer in de was. Mijn doek gaat in elk geval ook mee op vakantie, want hij neemt weinig ruimte in en is gewoon super praktisch. De doek is in 7 prachtige kleuren verkrijgbaar. En iedereen die weet dat ik een linnengoedtic heb zal begrijpen, dat ik echt zit te kwijlen bij zoiets moois :-). Ik zie er zó een stapeltje van in de kast liggen, de bijpassende washandjes ernaast...
Behalve de KipKep doeken zag ik nog heel veel ander moois en unieks op de website van AllesLief, zoals bijvoorbeeld de (borst)voedingsdoek. Ga er zelf maar eens een kijkje nemen. Als je een bestelling plaatst en bij kortingscode EL2012 intikt, krijg je 10 % korting op KipKep-producten!

De tweede nieuwe adverteerder is Kampeerboerderij Mol in Kerkwerve. Het grappige is, dat ik Marco en Saskia van de kampeerboerderij niet ken, maar wél op hun camping ben geweest :-). Dat was vorig jaar toen de vader van Hans zijn vriend zijn voet brak en niet meer kon autorijden. We hebben de familie toen van deze camping opgehaald.
Ik heb het dus met eigen ogen gezien hoe heerlijk die kampeerboerderij in het Zeeuwse platteland ligt. Het lijkt me daar een fijne plaats om helemaal op rust te komen. De camping is schoon en groen en de kinderen genoten erg van de speeltoestellen en de dieren. De hangbuikzwijntjes en de dikke pony waren favoriet!
Er is een nieuwe groepsruimte, zodat deze camping ook bij uitstek geschikt is voor een familie- of vriendenweekend. Behalve dat je er terecht kunt met je tent, caravan of camper, is het ook mogelijk een chalet of stacaravan te huren. En als je het jezelf helemaal gemakkelijk wilt maken, dan huur je het volledig ingerichte tweepersoonsappartementje. Ook deze adverteerder van harte aanbevolen!


Marathon

Het was vorige week net alsof ik een marathon liep! Wat een rare, overvolle laatste schoolweek was het. Wat er allemaal zoal langs kwam? De afscheidsavond van groep 8 (Koos), 12 kilo aardbeien tot jam koken, een koffieochtendje bij een vriendin, een uitslaggesprek bij Yulius n.a.v. onderzoeken van Jan, een oogcontrole van Maria in Hoek van Holland, trakteren van Koos, Leendert die jarig was en samen met zijn vriend op vrijdagavond hun verjaardag vierden met een bbq, Koos die zaterdag jarig was en die ´s middags de familie op visite kreeg en aansluitend zijn vrienden voor alweer een bbq, een dag uit met Willem (vooral heel veel dingen afgewerkt, maar ook iets leuks gedaan), kleine bedankkadootjes maken voor juffen en meester, drie kinderen die op schoolreis gingen, twee kinderen die al vakantie hadden...
Zie daar tussendoor nog maar eens gewoon te huishouden! Maar goed. De drukte is nu voorbij en het was toch vooral heel veel ´leuke´ drukte, waar het fijn op terugkijken is. Ik wil er van de week nog een fotoverslagje van maken. Nu eerst iets anders, want het is ook weer hoogtijd voor een nieuwe advertorial. De maand is al 9 dagen oud!