donderdag 24 januari 2013

Bijzondere zaken

Vandaag kwamen er twee bijzondere zaken langs. Eerst was daar de post met een brief van het CJIB voor Leendert. Tja, Leendert heeft vorig jaar maart een keer op een oud brommertje gereden en werd prompt gesnapt. Hij was mooi de Sjaak. Nog geen 16 en (dus) nog geen brommercertificaat. Het barreltje was ook nog eens niet verzekerd enzovoorts. Met drie gele briefjes mocht hij naar huis.
We hebben op internet opgezocht wat dat grapje zou gaan kosten en dat was echt niet mis. Leendert kon in totaal toch wel op een 700 euro rekenen!! Het duurde maar en duurde maar voordat we de prenten binnen kregen. Maar navraag in de vriendengroep leerde, dat zoiets gerust een jaar kan duren. Prima, want dan kon Leendert maar vast gaan sparen.
Inmiddels zijn we 10 maanden verder en jawel, daar kwam de langverwachte envelop vandaag binnenrollen. Nieuwsgierig maakte ik hem open en wat denk je? Geen acceptgirokaarten, maar een brief waarin staat, dat er van vervolging wordt afgezien en dat de zaak hierbij is afgedaan. Er stond geen reden bij. Nou, wat het ook geweest moge zijn, Leendert sprong echt een gat in de lucht en is in staat die brief in een lijstje bij zijn bed te hangen :-)).

Vanavond beleefden we een andere bijzondere zaak. Maaike was naar de ijsbaan gegaan, die vandaag eindelijk open gegaan is. Opgewonden kwam ze om half 10 thuis. Ze had Hans zijn gestolen fiets bij de ijsbaan in het rek zien staan. Ze was 100 procent zeker.
Zo snel we maar konden zijn Hans en ik naar de ijsbaan gereden. Wat zou het heerlijk zijn, als we die fiets terug hadden. Hij is met Oud & Nieuw uit onze tuin gestolen en we hebben niet de financiële ruimte om zomaar weer een ander exemplaar aan te schaffen. Hans rijdt nu op Dirk z´n fiets, die Leendert eigenlijk in gebruik had (snap je het nog ;-)). En dus is Leendert fietsloos, wat behoorlijk lastig is.
Helaas, toen we bij de ijsbaan kwamen stonden er nog maar een tiental fietsen (het was tegen sluitingstijd) en daar was Hans zijn fiets niet bij.
Heel misschien hebben we binnenkort meer geluk en komen we die fiets hier of daar tegen. Alleen vraag ik me af, wat je dan moet doen. Terug pakken? Politie erbij halen? Nou ja, we zullen zien. Wie weet lost ook dit probleem zich vanzelf op. Net als die boete. Alleen hoop ik niet dat het 10 maanden duurt.