woensdag 2 januari 2013

En nóg een marathon :-)

En ja hoor, ook op nieuwjaarsdag liepen we hier een marathon :-). Nee, ik was niet zo vroeg opgestaan als op oudejaarsdag. Ik had heerlijk uitgeslapen tot 8 uur! Maar daarna ging ik volaan aan de bak. Eerst 2 wasmachines aangezet, daarna beneden snel de oliebollenrommel van de vorige avond opgeruimd en de tafel gedekt.
Om half 9 zaten we met z´n elven aan de ontbijttafel. Deels werd er gewoon bruin brood gegeten, maar een ander deel verkoos een ontbijt van oliebollen :-). Ach, we hebben er 220 gebakken en kunnen nog wel even vooruit.
Na het ontbijt hebben we met z´n allen snel de vaat gedaan, gestofzuigd en rommel opgeruimd en daarna vertrokken we naar de kerk.
Normaal drinken we, als we thuiskomen uit de kerk, altijd eerst met z´n allen koffie. Maar vandaag hadden we haast. Ik warmde twee pannen soep op: heldere paddestoelensoep en kippensoep. Ik maakte elf schoteljes met salade klaar, sneed brood en daarna schoven we snel aan tafel.
Waarom we zo´n haast hadden? Willem z´n moeder zou bij ons komen ´opzitten´ om de nieuwjaarswensen van de familie in ontvangst te nemen. En ja, Willem z´n familie is best groot. Zelfs als niet iedereen komt.
We hebben maar liefst 49 man over de vloer gehad gisterenmiddag. Samen met de 16 man van ons eigen gezin (met aanhang) betekende dat catering voor 65 personen. Tja, dat is best een marathon :-).
Het is allemaal goed gekomen. Het was gezellig en fijn en schoonmama was blij, dat ze heerlijk in haar stoel (wij zeggen ´op haar troon´ ;-)) kon blijven zitten.
Eer dat iedereen was vertrokken , we met onze eigen koppel hadden gegeten en een monstervaat hadden gedaan, was het dik 8 uur. Ik zette nog één keer koffie en daarna ging ik even heerlijk met de beentjes omhoog. Daarna vond ik dat ik nog één ding moest doen: de strijk van de dag. Die wilde ik de eerste dag van het nieuwe jaar níet missen :-)).