woensdag 23 januari 2013

Winterpret


Het is maar goed, dat de kinderen zaterdag nog fijn de hele dag geschaatst hebben. Sinds er zondag zo´n dik pak sneeuw gevallen is, is het met schaatsen gedaan. Althans, op de sloot voor ons huis. Er ligt teveel om een baan te vegen. Bovendien vertrouw ik het ijs niet meer.

Toch wordt er volop van het winterweer genoten. Sneeuw geeft wel heel veel winterplezier. De kinderen vermaken zich met sleetje rijden en grote sneeuwhopen vegen. En natuurlijk sneeuwballen gooien. Maar de sneeuw die er nu ligt is geen echte ´paksneeuw´. De sneeuwballen zijn daarom meer handen losse sneeuw en sneeuwpoppen kunnen er ook niet gemaakt worden.

In huis is het gezellig. Ik heb nog maar een voorraadje anijsblokjes gehaald. Samen met warme chocolademelk is anijsmelk nu het favoriete drankje.






We kruipen knus bij de kachel en ik geniet van winterwerkjes als kilo´s stoofpeertjes schillen. De maaltijden zijn ook echt winters: veel stamppotten. Hachee, zuurkool, hutspot, wat smaakt dat allemaal lekker nu. Het is ongelofelijk, maar gisteren was ik op het punt om de winter zomaar ´fijn´ te vinden! En dat voor een uitgesproken zomermens als ik ben ;-). Ik denk dat vooral meespeelt, dat het allemaal zo lekker licht is met de sneeuw. Dan kún je haast niet anders dan je licht en blij voelen, toch?