vrijdag 14 juni 2013

Offline

Ik was een paar dagen offline. We zaten vanwege een kapot modem zonder telefoon en zonder internet. Weliswaar een beetje lastig, maar ook wel lekker rustig :-). Erger was dat ik een dag flink ziek was. Toen was ik voor mijn gevoel pas écht offline.

Dinsdagavond ging ik samen met Maaike naar mijn bijenvolk in Dordrecht om daar doppen te breken. Op de één of andere manier werden de bijen prikkelbaar en begonnen te steken. Toen ze daar eenmaal mee waren begonnen, wilden ze maar niet ophouden. Ik werd minimaal 20 keer in mijn vingers, handen en polsen gestoken.
Afijn, ik vind één bijensteek niet erg. Twee of drie ook niet. Maar dit was niet leuk meer. Ik kreeg de neiging om de boel neer te gooien en weg te gaan. Maar dan kon niet. Het werk moest beslist die dag gedaan worden.
Toen de kast weer dicht en de rust weergekeerd was, moest ik nog een bijenkastje reisklaar maken. Dat volkje zou met mij meegaan om hier een paar weken te logeren. Al met al was ik er wel even een tijdje mee zoet en ik was dan ook blij toen mijn logées veilig en wel op m´n dakterras stonden en ik lekker kon bijkomen van de klus.

De volgende morgen was ik, zoals gewoonlijk, vroeg opgestaan. Ik had twee wasmachines gevuld en aangezet en had een uur staan strijken. Toen was het 6.00 uur en ik wilde Leendert wakker gaan maken en brood voor hem klaarmaken. Maar ineens voelde ik me helemaal naar worden. Misselijk en zweterig en duizelig. Ik wist nog net twee trappen op te lopen om Willem te waarschuwen en rolde bibberig m´n bedje weer in.

Willem heeft iedereen naar school en werk geholpen en ging daarna zelf ook werken. Halverwege de ochtend belde hij om te vragen hoe het ging. Het ging echt niet. Willem vroeg zich af of het niet door die bijensteken kon komen en googlede maar even. En ja, de symptomen hoorden bij een overgevoeligheidsreactie. Dat is ook niet raar natuurlijk, nadat er zoveel bijengif in je lijf gepompt is. Alleen ´hoor´ je zo´n reactie binnen 5 minuten na de bijensteek te krijgen en bij mij was het een uur of 10 later.

Ik liet de hele dag maar een beetje aan me voorbij gaan. Lag het grootste deel van de dag onder een deken op de bank te slapen.

Intussen zwollen mijn armen steeds verder op. ´s Avonds waren ze tot aan mijn ellebogen dik, warm en rood. Iedereen die het zag vond dat ik naar de dokter moest. En daarom heb ik uiteindelijk toch de HAP maar gebeld. Ik kon direct komen. De dokter zei dat het weliswaar een lokale reactie was, maar dat die wel erg fors was. Ik kreeg daarom antihistamine en voor 12 dagen prednison voorgeschreven. Ook wilde ze dat ik me bij de HA op een bijenallergie zou gaan laten testen. Dat laatste wil ik nog even afwachten. Het gaat inmiddels heel goed. Behalve jeukende onderarmen heb ik weinig last meer. Ik kan zelfs mijn ringen weer om. En de bijensteek die ik woensdagavond opliep doordat een bij in mijn blouse was gekropen heeft verder niets geks veroorzaakt. Gewoon een beetje rood en een beetje jeuk. Ik denk zelf dat het allemaal wel erg meevalt.

Nou ja, zo vliegt de week weer voorbij. Behalve een flinke hoeveelheid mailtjes is er ook nog het nodig in huis wat gedaan moet worden. Ik hoef me niet te vervelen en ga dus maar lekker los :-).

Joehoe, ik ben er weer!