maandag 12 augustus 2013

Dealen

Het was voor mij vandaag een potje dealen. Dealen met werken én vakantie vieren. Mijn moedertaak begon al vroeg. Vannacht om 5 over 12 werd Leendert al opgehaald. Hij ging voor een weekje naar zee. De volgende die de deur uit moest was Hans. Hij moest om 6.00 uur klaarstaan voor een dag groenonderhoud bij een hovenier. De volgende ronde werkenden vertrok tussen 8.00 en half 9. Ik had tussen de slaapjes door tassen gevuld, ontbijtjes/lunches klaargemaakt en gezinsleden uitgezwaaid.

Daarna was er een vakantieganger aan de beurt om weggeholpen te worden. Maria ging een midweek kamperen. Met vijf klasgenootjes en een moeder. Ik dacht even snel haar tas klaar te maken, maar ontdekte dat het slaapmatje weg was. Wellicht niet goed opgeruimd door de laatste gebruiker, of nog op de plaats van het laatste logeerpartijtje. Hoe dan ook, er moest heel snel een matje gehaald worden, want Maria zou om 12.00 opgehaald worden.
We keken op internet of de Hema al open was. Jawel! Maar helaas had de Hema geen slaapmatjes of luchtbedden (meer). Ik besloot naar Perry Sport in Sliedrecht te rijden. Daar stonden we voor een gesloten deur. De winkel zou pas om 13.00 open gaan.
Ik hoopte op meer geluk bij de Xenos in Papendrecht. En ja, gelukkig! Daar lagen slaapmatjes. Vijftien euro armer en een uur verder kon eindelijk Maria´s kampeeruitrusting compleet gemaakt worden.

Nu werd het toch hoogtijd voor een paar uurtjes turbo-huishouden. Wassen sorteren, machine vullen, wassen ophangen, was in de kast leggen, dieren verzorgen, nog wat tassen uitpakken, gezellig met twee jongens lunchen, de tijd vloog.

Tegen half vier toog ik met Jan en Henk naar de Kringloopwinkel. Jan wilde graag een schaakspel. Eerst keken we bij de Kringloopwinkel hier op het dorp. Die had geen schaakspel, maar Jan werd heel blij van een boek van Pinkeltje, dat hij nog niet had. En Henk was heel gelukkig met een CD met liedjes van Annie M.G. Schmidt.
We reden door naar de Kringloopwinkel in Dordrecht. Daar leek het wel een familie-reünie. Eerst liep ik een nicht tegen het lijf. Vervolgens kwam ik mijn ex-schoonzus (zeg je dat zo?) tegen. En bij het weggaan botste ik bijna tegen een neef op, die met zijn hele gezin kwam binnendrommen :-).
Ook in Dordrecht was er op dit moment geen schaakspel. Jammer dan. Jan moet nog maar even geduld hebben.

Thuisgekomen was het tijd om voor het avondeten te gaan zorgen. Zaterdag ben ik bij van Os geweest voor AGF. Er worden hier van de week Hollandse potjes gekookt, want ik heb behoorlijk wat groenten gescoord. Voor vandaag stond er witlof op het menu. Compleet met runderlapjes, gekookte aardappels, vers gekookte appelmoes en een schijf meloen toe. Hoewel we ´maar´ met 8 personen waren, sta je toch wel even in de keuken voor zo´n simpel lijkend prakkie.

Er restte een flinke vaat. Maar na het eten hebben we eerst lekker gespijbeld. Wat getut met de kinderen, beetje achter de computer gezeten, lekker bakkie koffie gedronken enzovoorts. Eerlijk gezegd kwam die vaat pas om half 10 aan de beurt. Dat bedoel ik nu met dealen tussen werken en vakantie vieren :-)

Morgen moet ik al bijtijds klaarstaan, want Jan z´n gips gaat eraf! Joepie! En hopelijk lukt het Dirk morgenochtend om de telefoonaansluiting weer aan de praat te krijgen. Tijdens de vakantie zijn we van provider gewisseld. We hebben nu internet bij een andere aanbieder dan telefonie. En dat gaat niet helemaal van een leien dakje, zodat we nu zonder telefoon zitten. Komt vast goed...