maandag 12 augustus 2013

Dinsdag

Het liep gisteren allemaal weer eens totaal anders dan ik in mijn hoofd had! Ik had beloofd om om 9 uur direct met Dirk naar de winkel te gaan om een nieuw kostuum te kopen. Rond die tijd kwam Jan uit bed. Hij had nog steeds pijn aan zijn arm. Ik hield hem een beetje in de gaten en zag toen, dat hij zijn arm helemaal niet gebruikte. Ik besloot de dokter er maar eens naar te laten kijken. Tien over 10 kon ik er terecht. Intussen was Dirk klaar voor vertrek naar de winkel. Ik sommeerde Jan om zich helemaal klaar te maken en zei hem dat ik hem om 10 uur op zou komen halen.
In de winkel was het, zoals ik verwacht had, heerlijk rustig. De verkoper had alle tijd om voor Dirk een mooi kostuum uit te zoeken. Met zijn kennersblik pakte hij direct de juist maat. Hij haalde een paar pakken uit het rek en Dirk mocht eerst jasjes passen. Het eerste vonden we een tikje saai. Het tweede was goed. De derde trok op de rug. De vierde en vijfde waren ook goed. Daarna werden broeken gepast en uiteindelijk rolde er een heel goede keuze uit. Helemaal naar ons zin!
Het was 10 uur en ik zei, dat ik even weg moest om met Jan naar de dokter te gaan. In de tussentijd zou Dirk een stropdas bij het kostuum uitkiezen en het pak nog één keer aantrekken, omdat er wat afgespeld moest worden om te laten vermaken.
Jan stond al klaar en de dokter trouwens ook. Ik kon zo doorlopen, de spreekkamer in! Prima timing. Aan de manier waarop Jan zijn arm hield zag de dokter al meteen wat er aan de hand was. Hij verwachtte een scheurtje of breuk rond de groeischijf boven de pols en schreef een brief waarmee we naar de Röntgenafdeling van het ziekenhuis moesten.
Ik installeerde Jan in de auto, reed met hem naar de winkel, waar Dirk juist stond af te rekenen, bracht Dirk thuis en zette koers naar het ziekenhuis in Zwijndrecht.

(Daar ging mijn planning...)

In het ziekenhuis was het ook al rustig. Veel mensen zijn denk ik al op vakantie. We hoefde op de Röntgen maar een minuut of 10 te wachten voor we aan de beurt waren. De foto werd gemaakt en we konden direct door naar de Eerste Hulp, want er zat duidelijk een breuk.
Bij de gipskamer waren we zowaar ook direct aan de beurt. Jan mocht een kleur uitkiezen. Hij koos rood. Het gips werd aangelegd en intussen gaf de gipsmeester aanwijzingen. Jan kreeg gips waarmee hij in het water kan. Ik wist niet eens dat dat bestond. Heerlijk! Nu kan hij dus gewoon zwemmen! Hij heeft maar een kleine breuk en hoeft daarom maar drie weken in het gips.
Even over elven stonden we al buiten. Een recordtempo!

We reden terug naar Alblasserdam. Eerst maar even langs opa en oma, om de gipsarm te laten zien. Daarna snel naar huis. Een fotootje maken en op de familie-whatsapp gooien en dat was hem. De ochtend was bijna voorbij. Gelukkig was er in de verste verte geen onweer of regen te bespeuren en kon ik naadloos verder aan de was....

´s Middag heb ik geprobeerd mijn achterstand in het werk een beetje in te halen. Het was echter bloedheet en ik schoot niet zo hard op als ik wel wilde. Maar vooruit. We zijn weer een stukje gevorderd. Ik fietste naar de bank om de online bestelde Zwitserse Franken op de halen en reed door naar de Hema voor een nieuwe zwembroek voor Leendert. Eigenlijk wilde ik ook een paar shirtjes voor Koos erbij. Hij zit een beetje krap in z´n kleren. Bij de Hema zag ik niets leuks meer in zijn maat. Daarom schoot ik even bij TerStal naar binnen. Ook daar hing niets meer van mijn gading. In een laatste poging ging ik naar Schoenenreus. Daar hing zegge en schrijve één shirt in Koos zijn maat en het was ook nog eens een leuk shirt! Hebbes. Met 70 % korting betaalde ik er 2,70 euro voor. Da´s nog eens leuk!

Ik maakte weer een lekkere zomermaaltijd klaar. Gebakken aardappeltjes. Ik ben nog steeds oude aardappels aan het opmaken. Niet het allerlekkerst misschien, maar wel heel voordelig. De nieuwe aardappels kosten nog steeds rond de 75 cent tot een euro per kilo! De oude aardappels had ik bijna voor niets. Ik schilde de aardappels en haalde daarbij de uitlopers weg. Daarna sneed ik de aardappels in schijfjes en zette ze een poosje in koud water. Daar knapten de rimpeldingen goed van op :-). Ik kookte de aardappels 3 minuten en liet ze in een vergiet uitlekken. In een aparte koekenpan had ik intussen gesnipperde uien gefruit en er een bakje spekblokjes bij gedaan. Nu gingen de aardappelschijfjes in de grootste koekenpan die ik heb. Ik bakte de aardappeltjes heerlijk knapperig in een scheutje olijfolie. Een portie hield ik apart voor mezelf. Bij de rest deed ik de uitjes met spek. Ik serveerde de aardappeltjes met een rest pastasalade van maandag en een schaal ijsbergsla. Wat aten we weer heerlijk en dat bijna voor nop!

En zo is ook de dinsdag voorbij gevlogen. Ik bracht Henk en Jan laat naar bed. Dat mag lekker in de vakantie :-). Henk moest nog een nachtje afstrepen. Nog VIJF nachtjes! En dan gaan we met vakantie....