dinsdag 24 september 2013

Het feestje van Henk


In de zomervakantie was Henk jarig. Hij mocht nog een feestje geven voor zijn schoolvriendjes en -vriendinnetjes. Mijn zus tipte me, dat er zaterdag een Open Dag op een kaasboerderij hier in de buurt was.

1 + 1 = 2 en dus werd Henk z´n feestje bepaald en de uitnodigingen geschreven. We zouden met de kinderen naar die Open Dag gaan. We hebben wel vaker een feestje op die manier ingevuld. Een Open Dag is altijd leuk. Er is van alles te zien en te beleven. Vaak zijn er leuke gratis hebbedingetjes voor de kinderen. Soms is er zelfs gratis catering. Zo kun je iets leuks met een feestje doen zonder dat je portemonnee er op leeg loopt.

Zaterdag kwamen de kinderen verwachtingsvol binnendruppelen. Twee meisjes en twee jongetjes kwamen op verjaarsvisite. Hoe leuk is dat!


We dronken wat met de kinderen en er waren lekkere koeken. En daarna was het tijd voor Henk om de kadootjes te gaan zoeken. Hij moest de kamer uit en de kinderen deden hun best om een goed verstopplekje voor hun kadootjes te vinden. Henk werd geroepen en vol verwachting kwam hij de kamer weer binnen.


Onder luid ´warm´ en ´koud´-geroep werd Henk naar de verstopplekjes geloodst. Wat is dat toch altijd enorm genieten. Zowel voor de gevers als de ontvanger!Toen alle kadootjes uitgepakt en bewonderd waren vertelde ik de kinderen het programma. Eerst zouden we naar de kaasboerderij gaan en daarna waren er poffertjes. 
Juist waren de kinderen hun jassen en schoenen aan het aantrekken toen Willem een sms-je van Maaike kreeg: er was helemaal geen Open Dag op de kaasboerderij! We keken snel op de website en ja, die Open Dag is een week later.

Oeps!

Ik zei de kinderen dat ze maar even in het speeltuintje moesten gaan spelen, omdat het programma veranderd zou worden. Willem en ik overlegden wat en keken op internet of er iets anders leuks in de buurt was. We hadden al snel een alternatief plan. We zouden naar het Biesboschcentrum gaan, daar wat rondkijken en dan in de Biesbosch picknicken. Het weer werkte gelukkig erg mee.

In no time had ik de pan met poffertjes, die in de warme oven stond, in een enorm strandlaken gewikkeld. Bordjes, bestek, bekertjes, de poedersuikerbus, het zat in een wip in een grote tas en de kinderen werden bij elkaar geroepen.

We vertelden het nieuwe programma en stapten in op weg naar Dordrecht. Het was nog een hele toer om het dorp hier uit te komen, want er was een flinke file i.v.m. het Havenfestival. We besloten om op de terugweg via Oud-Alblas en Kooiwijk te rijden. Eindelijk lieten we de drukte achter ons en reden naar het Biesboschcentrum. Voor ons en onze kinderen is dat erg bekend terrein, omdat onze kinderen al een jaar of zes,zeven daar rondstruinen op de Natuurclub. Maar voor de kinderen op Henk z´n feestje was het allemaal nieuw en dus extra leuk.In het centrum liet ik ze eerst de plexiglazen bijenkast zien en vertelde uiteraard vol passie over het bijenvolk :-). Daarna liepen de kinderen verder het centrum in en ontdekten van alles en nog wat. Het is daar zó geweldig leuk en educatief opgezet voor kinderen! En reken maar dat volwassenen er ook van genieten. Wij althans wel! Nadat er op allerlei knopjes gedrukt was, over huiden was geaaid, naar vogels was geluisterd en nog veel meer, klommen we in de filmzaal in de bootjes en keken naar een prachtige film over bevers.We keken de film niet helemaal af, want de tijd vloog om. Wilden we nog even genieten van de buitenlucht, dan was het heus tijd om naar buiten te gaan.

We wandelden naar de plas, waar we een mooi picknickplekje annexeerden. Terwijl Willem en ik alles voor de picknick klaarzetten, vermaakten de kinderen zich op de speeltoestellen. Het was heerlijk rustig. We hadden het hele speelveld voor onszelf!

We riepen ´POFFERTJES!' en daar kwamen de kinderen aangerend. Smullen maar!


Met volle buikjes kregen de kinderen nog exact 10 minuten om te spelen. Daarna was het hoogtijd om naar de auto terug te gaan.Via de alternatieve route reden we vlot naar huis. Nog snel wat drinken en daarna weer -hup- de auto in om thuisgebracht te worden. 

Het was een heerlijk feestje. Er was maar één ´maar´: het was te kort! :-)