donderdag 24 oktober 2013

Diploma

Gisterenavond was het de diploma-uitreiking van de basiscursus Bijenteelt. Omdat het vakantie is mochten de kinderen gezellig mee. Ze vonden het erg leuk om te kijken waar ik nu steeds bezig geweest was met de cursus.

Eerst was er koffie, thee en frisdrank. Daarna was eerst de diploma-uitreiking. Alle cursisten zijn geslaagd. We kregen één voor één ons diploma, wat we moesten ondertekenen. Daarbij een praatje van de bijenteeltleraar. Ik ben geslaagd met een 8,7. Dat viel me beslist niet tegen.

Toen iedereen zijn/haar diploma had begon de jaarlijkse honingkeuring. Er waren 13 potjes honing in vier verschillende categorieën ingestuurd. In de slingerruimte waren de officiële keurmeesters bezig met de keuring. In de cursusruimte mochten de aanwezigen hun mening geven. Je moest de potjes keuren op uiterlijk, kleur, geur en smaak. Dat werd een gezellig gesmikkel :-).

Het duurde lang voordat de keuring eindelijk klaar was. Het bleek dat één familie er met zowat alle prijzen vandoor ging!

Nu is het bijenseizoen echt afgelopen. In de wintermaanden zijn er nog wat lezingen. Ik blijf lid van de vereniging. Ik kan dan de lezingen bijwonen, gebruik maken van materialen zoals de honingslinger en natuurlijk veel contact houden (op de bijeenkomsten) met andere imkers. Ik moet het toch vooral van ervaringsverhalen van anderen hebben. Steeds hoor ik weer nieuwe dingen en interessante tips. Ik heb dan ook nog maar mijn basisdiploma en ben nog lang niet uitgeleerd!