donderdag 17 oktober 2013

Een diploma-jubileum!

Gisteren hadden we hier zowaar een heus diploma-jublileum. Ik mocht voor de 25ste keer op de tribune van het zwembad zitten om één van onze kinderen aan te moedigen bij het afzwemmen. En gelukkig. Het lukte weer ;-).

Jan haalde zijn B-diploma!

Twee armen in de lucht. Jan heeft er zin in.

Een grote sprong en daar gaat hij

Met kleren aan, lekker op z'n rug.

Duiken en door het gat zwemmen

Iedereen is geslaagd. Tijd voor een ere-rondje

Ziezo. Jan heeft z'n B te pakken

Jan gaat z'n C er nog achteraan doen. In ons gezin moeten alle kinderen A en B doen. C is een eigen keuze. Jan wil wel graag het abc-diploma compleet hebben. Het komt wel mooi uit, want ik had nog maar pas een nieuwe kaart gekocht. Die kan hij nu op maken. 't Is anders een dure hobby. Mede doordat het schoolzwemmen steeds verder wegbezuinigd wordt. Onze oudste kinderen kregen al in groep 2 een half uur watergewenning per 14 dagen. En daarna volgden 2 jaren schoolzwemmen. Soms hadden ze dan hun A diploma en anders zaten ze daar dicht tegenaan. Ik zorgde er altijd voor dat ze direct na het schoolzwemmen op zwemles konden en in een maand of 10 tijd hadden ze dan hun A, B en C. 

Henk zit nu in groep 3, maar heeft nog nooit met school gezwommen. Geen watergewenning en ook geen zwemles. Ik ga hem daarom binnenkort toch maar opgeven voor de zwemlessen. Dan duurt het maar wat langer en kost het maar wat meer. Het is toch wel belangrijk als de kinderen zich goed kunnen redden in het water.