dinsdag 26 november 2013

Een drukte van belang deze week

Het is deze week weer een drukte van belang in Huize Luijkensteijn. Wel leuke drukte trouwens.

Gisteren had ik een lekker poets-maandagje. Zo moest ik eens een hele week hebben. Dan werd het hier nog eens een keer spic en span. Maar dat lijkt zo langzamerhand wel een utopie.
Aan het einde van de middag reed ik Maaike naar celloles. Vorige week had ze een proefles gehad. En ja, Maaike wil dit al zó lang, dat we besloten hebben om haar in elk geval voor een jaar op les te doen. Het zijn maar korte lessen (20 minuten) en het is in Nieuw-Lekkerland. Op zich zou ze daar goed op de fiets heen kunnen, ware het niet dat ze pas om 5 uur uit school komt en de les om half 6 begint. Dat is te krap en ook te vermoeiend. Ze heeft er dan namelijk net 17 fietskilometers van school vandaan op zitten.
Dus moeders rijdt.
Niets erg hoor. Ik zorg gewoon dat het eten klaarstaat en de tafel al gedekt is als we om kwart over 5 de deur uit gaan. Als we dan terugkomen is Willem intussen thuisgekomen en zit alvast met de rest van het gezin te eten. In de tijd dat ik op Maaike moet wachten haak ik gewoon even een paar sterren :-).
Na het eten maakte ik me snel klaar om naar de spingroep te gaan. Heerlijk weer een avondje spinnen!

Vanavond is er een kerkdienst en zal onze kleinzoon gedoopt worden. Dat is ook weer drukte, want dan moeten we om 19.00 de deur uit. Een tijdstip waarop we normaal gesproken net van tafel rollen.

Morgen hebben Hans en Maaike vrij vanwege rapportvergadering. Dat komt mooi uit, want Maaike moet nog wat kleding hebben en dus gaan we samen naar de stad. Vorige week ontving ik twee gratis dagkaarten voor de Waterbus. Maaike weet dat nog niet. Het is een verrassing. Gaan we morgen gezellig met de Waterbus naar de stad en maken we er een echt uitje van.

Donderdag heb ik het druk met schrijven en fotograferen. Ik ga binnenkort de kookrubriek van het blad Terdege schrijven en ben nu druk bezig om een aantal afleveringen in het voren te maken.

Vrijdag wordt het bakdag, want zaterdag hoopt Maria jarig te zijn. 's Morgens gaat ze gewoon naar de natuurclub in de Biesbosch, maar wil dan natuurlijk wel trakteren. 's Middags en 's avonds komt er visite. En dan moet ik ook nog ergens de schooltraktatie klaarmaken. Wanneer weet ik nog niet zo goed. Wellicht pas op maandagochtend.

Zo zie je, dat ik me weer geen moment hoef te vervelen :-)