zaterdag 4 januari 2014

2014

En dan is het zomaar 2014 geworden en wil ik alle lezers het allerbeste toewensen. Wat is het oude jaar omgevlogen! En wat gaat ook de kerstvakantie weer hard voorbij! Een vakantie boordevol activiteiten. Ik denk dat ik DV volgende week nog wel een impressie schrijf. Ik hoop dit jaar sowieso lekker door te gaan met het schrijven van gewone huis-tuin-en-keuken-logjes, want dat zijn de schrijfseltjes die het meest gewaardeerd worden volgens de poll.

In dit eerste berichtje van het nieuwe jaar wil ik een bijzonder oproepje doen:

Onze Dirk (22) wil dit jaar afstuderen. Hij doet HBO-informatica. Op dit moment is hij bezig aan zijn laatste blok op school en dan rest alleen nog de afstudeeropdracht van vier maanden. Deze opdracht zou hij erg graag in het buitenland doen. Dit vanwege gewoon 'buitenland-ervaring', maar ook vanwege de taal. Hij wil dan bij een bedrijf werken waar Engels de voertaal is.
Aanvankelijk wilde hij graag naar Zwitserland, omdat hij daar alvast een fijn kostadres zou kunnen krijgen, bij mijn lieve vriendin Ellen. Het lukt echter tot op heden niet om daar een geschikt bedrijf te vinden. Hij is daarin ook nog wel een beetje kieskeurig, want ja, afstuderen doe je maar één keer, hè.
Hij zoekt een middelgroot tot groot software-bedrijf, waar hij vooral iets hoopt te leren van de bedrijfsprocessen en waar veel gedaan wordt met PHP.
Dirk kan in principe al in februari beginnen (en is dan dus in juni klaar). Maar op zo'n korte termijn moet het wel een wondertje zijn als dat gaat lukken. Hij kan ook halverwege april beginnen en dan gewoon later afstuderen.

Ik weet dat er aardig wat mensen in het buitenland meelezen. Maar misschien zijn er ook lezers in Nederland die kunnen en willen helpen. Daarom dus dit oproepje: wie weet of heeft een bedrijf waar Dirk zijn afstudeeropdracht kan doen?
En is daar wellicht ook een gastgezin waar hij kan verblijven?

Dirk heeft naast zijn studie ook een eigen bedrijf en daar vind je zijn contactgegevens en kun je in de portfolio ook wat voorbeelden vinden van wat hij zoal gemaakt heeft: www.luijkwebcreations.nl Hij wil met alle plezier zijn CV sturen.

Ik ben heel benieuwd of dit oproepje wat gaat opleveren!