dinsdag 21 januari 2014

Advertorial

Door de drukte van de kerstvakantie en verschillende verjaardagen is het er nog niet van gekomen de advertorial van de maand januari te schrijven. Maar hier komt hij dan toch. Even voor de mensen die hier nieuw zijn:

Op mijn blog kan geadverteerd worden door bedrijven die producten of diensten leveren, die passen bij een lifestyle volgens Eenvoudig Leven. Eén keer in de maand schrijf ik een advertorial voor nieuwe adverteerders en/of voor adverteerders die hiervoor opdracht hebben gegeven.
Mensen die niet geconfronteerd willen worden met reclame kunnen zelf bij de instellingen van hun computer advertenties uitschakelen en kunnen mijn berichtjes met de titel 'advertorial' overslaan.

Slow Organizing
Als eerste wil ik Yvonne de Bruin noemen. Yvonne is professioneel organizer en heeft bijzondere ideeën! Eén van die ideeën is Slow Organizing. Je kunt er alles over lezen op haar website Sloworganizing.nl. Slow organizing betekent níet dat Yvonne je leert om langzaam te organiseren. Nee, het betekent, dat je leert om in jouw eigen tempo, stapje voor stapje, grip te krijgen op het organiseren van je huis, je werk en je leven. En dat kan dus ook gerust snél gaan :-).

Als je eindelijk de rommel in je huis de baas wilt worden. Als je eindelijk de in je omgeving opgestapelde ballast wilt loslaten. Als je eindelijk alle losse spulletjes in je huis een logische en vaste plaats wilt geven. En als je ook eindelijk je een gewoonte wilt aanleren waardoor je georganiseerd blíjft. Dan ben je bij Yvonne op het goede adres.

Je kunt heel laagdrempelig kennismaken met Sloworganizing door het gratis e-book ¨Op weg naar eenvoud¨ te bestellen. In dit boek leer je van drie 'loslaat-specialisten' hoe het allemaal eenvoudiger kan. Met meer rust en meer ruimte. Het lezen en bestuderen van dit boek is wellicht het laatste zetje wat je nodig hebt om in actie te komen. Je kunt dan de daad bij de gedachte voegen en meedoen aan de Landelijke Loslaatdag op 22 maart.

Is voor jou een boek niet genoeg om écht in aktie te komen? Schrijf je dan in voor het Basisprogramma. Een jaar lang krijg je wekelijks een mail met een opdracht. Daarnaast kun je motivatie putten en delen via de speciale (besloten) facebookgroep. Ook kun je een focusgesprek met Yvonne aanvragen, om je te laten helpen bij de punten die je moeilijk vindt.

Denk je dat ook dit Basisprogramma nog te vrijblijvend voor je is om de koe bij de horens te vatten? Dan is er voor jou het Plusprogramma. In dit programma lever je de opdrachten elke week bij Yvonne (per e-mail) in en krijg je van haar feedback. Het programma begint met een startgesprek waarin je vertelt wat je persoonlijke doelen zijn. Elke twee maanden is er een focusgesprek. Ook het Plusprogramma duurt een jaar en biedt de mogelijkheid om mee te praten op de facebookpagina.

Hoe fijn is dat, om gewoon via de computer, in je eigen tempo, te leren hoe je meer rust en ruimte kunt creëren!

Puur! Winter
Tja...Het wintert totaal niet deze winter! Maar wat niet is, kan nog gemakkelijk komen! Laat de oudere mensen daar maar eens over aan het woord. Je krijgt prompt de meest spectaculaire verhalen te horen. Zo hoorde ik op mijn vaders verjaardag een hele uiteenzetting over de winter van 1929. Het komische was, dat geen van de aanwezigen die had meegemaakt :-). Maar goed, de gruwelijkheden van die winter waren in hun jonge jaren genoeg geciteerd om altijd nog een levendig verhaal te vertellen.
Zaterdag hadden we de moeder van mijn vriendin op bezoek en die wist feilloos te vertellen hoe in 1956 de winter pas op 31 januari inzette en bijzonder koud was.

Voor alle mensen die nog erg naar een beetje winter verlangen is er een prachtig tijdschrift om in de stemming te komen: Puur! Winter. Je bent wel even zoet met die mooie tijdschrift! Je vindt er leuke sfeerideeën, mooie verhalen, boeiende interviews (o.a. met schrijfster Marianne Grandia), DYS's en nog veel meer. 

Puur! Winter is echt een kadootje. Voor jezelf of voor iemand anders. Het is verkrijgbaar in de christelijke boekwinkel of te bestellen bij de uitgever.

SAMSAM Collectief
SAMSAM Collectief. Alweer een adverteerder met een heel bijzonder aanbod! Iets waar je blij van wórdt en waar je iemand blij mee máákt. Dat klinkt als iets wat uitgelegd moet worden. Dit is het verhaal:

SAMSAM Collectief is een platform voor het gezamenlijk inkopen van energie. Je kent het wel: door collectief gas en elektriciteit in te kopen kan er een speciale, lage prijs bij de leverancier worden bedongen. Het werkt heel simpel: Je meldt je aan bij SAMSAM Collectief. SAMSAM Collectief onderhandelt namens u bij vijf verschillende energie-aanbieders en doet u een persoonlijk aanbod. Je krijgt twee weken de tijd om het aanbod aan te nemen of af te wijzen. Daarna regelt de nieuwe leverancier de overstap en SAMSAM kijkt of dat goed verloopt. Je bespaart 180 tot 360 euro per jaar, het kost nauwelijks moeite, je zit nergens aan vast. Na afloop van de leveringstermijn kun je gewoon weer opnieuw beslissen of je al dan niet via SAMSAM energie inkoopt. Zelf heb ik jarenlang gedacht dat overstappen niets voor me was. Ik was er een beetje bang van door de horrorverhalen van mensen bij wie het niet goed ging. Maar via zo'n collectief kan er niets misgaan. Ik ben nu alweer een paar jaar om en laat elk jaar voor me uitzoeken waar ik het voordeligst uit ben. Het is nog nooit misgegaan en het geld wat ik ermee bespaar geef ik liever aan leukere dingen uit.

Dit hele verhaal is op zich niet heel bijzonder, want zulke inkooporganisaties zijn er wel meer. SAMSAM onderscheidt zich echter op een heel positieve manier. Je moet weten dat een inkooporganisatie voor elke deelnemer die zij bij de energieleverancier binnenbrengt een bepaalde bonus krijgt. SAMSAM Collectief steekt die bonus echter niet in eigen zak. Zij deelt die. Sam sam dus! De helft van de bonus gaat naar een door u aangewezen Goed Doel. Concreet betekent dat, dat er voor elke particulier die gaat deelnemen 30 euro naar het Goede Doel gaat. Voor elke ondernemer is dat zelfs 70 euro! Je hoeft enkel bij de aanmelding aan te geven naar welk Goed Doel het geld overgemaakt mag worden.

Via SAMSAM Collectief kun je ook een Goed Doel, je persoonlijk project of de Verenigingskas spekken door een speciale actie op touw te zetten. Hoe dat in zijn werk gaat lees je op de speciale uw-eigen-actie-pagina.

SAMSAM Collectief. Daar krijg je energie van!