donderdag 10 april 2014

Aan het werk

Het is een beetje saai hier op m'n blog. Dat komt omdat ik zo heerlijk aan het werk ben :-). Die voorjaarsschoonmaak van vroeger is waarschijnlijk toch het domweg gehoor geven aan kriebels geweest. Bij mij althans komen dat soort kriebels elk jaar vanzelf als het langer licht is. Ik zie dan rommel die ik 's winters niet zag (en ook niet wílde zien, trouwens!) en heb ineens de energie, of eigenlijk meer de dráng, om alles op te ruimen en schoon te maken. M'n omgeving wordt een beetje gestoord ;-). Ik ben normaal gesproken niet zo moeilijk, maar nu moeten de kinderen écht de rommel achter hun k*nt opruimen. Zo niet, dan worden ze subiet teruggefloten. En ik moet zeggen, dat e.e.a. ze wel stimuleert. Want een opgeruimde kamer blijkt toch veel prettiger aan te voelen dan een zwervershol. En dus zitten ze op de gekste momenten doosjes en tasjes met rommeltjes uit te zoeken, die ik ze in hun handen duw. En warempel! 90% van die rommeltjes mogen nog direct in de container ook. Ik ben er helemaal blij van.

Blij ben ik ook, omdat een oudere meneer in een weekje tijd het huis van buiten geschilderd heeft. Alles zit weer strak in de lak en we kunnen er weer een jaar of 5 tegen.

Ook zijn alle bedden verschoond, inclusief de molton matrasbeschermers. Lekker frisse dekbedhoezen, droog gewapperd in de wind. Wat wil je nog meer.

Buiten m'n huishouding doe ik niet zo heel veel. Of het moet zijn, dat ik vandaag m'n bijenvolken inspecteerde en tot mijn grote vreugde in het kleine volk Hare Majesteit, de Koningin, zag wandelen. Zie je haar, met haar lange, slanke achterlijf?


En, o ja, verder heb ik dinsdag weer zo'n leuk vriendinnen-moment gehad. Eén van m'n vriendinnen vierde haar verjaardag met een High Tea in Het Theewinkeltje in Dordrecht. Zomaar heerlijk op dinsdagmiddag zaten we daar met zes vrouwen te genieten van het lekkers en van elkaar. We hebben gekletst over koetjes en kalfjes, maar ook serieus gepraat over serieuze dingen. Zes vrouwen, heel verschillend, maar toch met elkaar verbonden. Dat is bijzonder!

Ook waren er de gezellige koffiemomentjes deze week. Omdat ik de schilder niet op een houtje wilde laten bijten, zorgde ik steeds voor iets lekkers bij de koffie. Muffins, Jan Hagel, wat rook dat steeds lekker hier. De schilder zat niet om woorden verlegen en dus hadden we steeds wat te kletsen met elkaar. 

Schoonmama kwam ook twee keer een bakkie doen en vanmorgen was er nog onverwachtse aanloop voor een bakkie leut. Als ik daar naar kijk, werk ik toch eigenlijk helemaal zo hard niet ;-). Maar vooruit, als het leven alleen uit huishoudelijk werk bestond, was dat ook maar armoedig. Dan toch maar liever een minder spic en span huis en fijne contacten.

Twee avonden werden gevuld met schoolzaken. Maandag hadden we twee 10-minuten gesprekken op de basisschool. Op de één of andere manier was dat in de planning niet helemaal goed gegaan. Het ene gesprek was om half 8 en het andere om 9 uur. Op die manier waren we er zo'n beetje de hele avond zoet mee, omdat we twee keer heen-en-weer reden en bij het tweede gesprek ook nog een kwartiertje moesten wachten vanwege uitloop.
Dinsdagavond ging het om een voorlichtingsavond en dat duurde van 19.45 tot 22.00. Dat was dus ook avondvullend. De week gaat zo wel snel, hoor!

Ik ben benieuwd wat de dag van morgen weer zal gaan brengen.