woensdag 23 april 2014

Het blijft maar kriebelen ;-)

Het blijft maar kriebelen hier, met dat heerlijke, lichte voorjaarsweer! En ik laat het fijn gebeuren, want ik weet dat het straks zomaar weer over kan zijn. Voor nu ruim ik op, werk ik af, sop ik, zeem ik, veeg ik en boen ik.

Net heb ik de ramen van de kamer gezeemd. Niet zomaar, zoals ik dat de afgelopen maanden regelmatig deed. Maar op z'n schoonmaaks. Compleet met het uitzuigen, afstoffen en nat afnemen van de radiators en plinten onder de ramen. De planten kregen een beurtje met bladglans en de bloempotten werden afgesopt. Het glimt en het blinkt. Eigenlijk is het best wel fijn, ook al wéét ik, dat er straks niemand zal zeggen: ¨Mam, wat glimmen je planten mooi!" ;-). Wat dat aangaat is poetserij maar ondankbaar werk en heb je meer eer van je werk als je lekkere koekjes bakt. Maar dat komt heus ook wel weer.

Het is jammer dat ik vanmiddag weg moet. Ik heb nog perkplantjes die ik graag een plekje in de tuin en in de bakken wil geven. Leuk klusje met dat lekkere weer. Maar dat moet dan toch nog maar even wachten. Wie weet komt er morgen wat van. Hoewel...dan ga ik 's morgens ook al de hort op.

Vrijdag hoopt Maaike jarig te zijn en is het ook nog eens spelletjesdag op de basisschool. Maar gelukkig heeft Willem nog genoeg vrije dagen staan voor dit jaar. Hij heeft daarom voor vrijdagmiddag vrij genomen. Dan gaat hij kijken bij de vlottenrace en helpt meteen met het opruimen. Ik voelde me al een beetje schuldig, dat ik nergens voor ingetekend had wat hulp betreft. Maar ja, ik wil 's avonds ook wel de boel aan kant hebben en taarten gebakken hebben enzovoorts. Nu Willem naar school gaat kan ik het mooi thuis op orde maken.

En dan zaterdag Koningsdag. We hebben er zin in. Dirk heeft traditiegetrouw de tompoucen al besteld. We zijn van plan om net als vorig jaar hier de rommelmarkt af te struinen en daarna naar Papendrecht te gaan.

En dan volgende week vakantie voor de kinderen van de basisschool en van het v.o. Het moment om de kledingwissel te doen. Ik hoef me weer niet te vervelen ;-).