vrijdag 2 mei 2014

Rouw in onze familie

Er kwam rouw in onze familie. Woensdagavond overleed mijn ome Jan, broer van mijn vader. Hij is nog geen week ziek geweest. Ome Jan is 85 jaar geworden. Het rare is, dat hij in onze beleving helemaal geen oude man was. Hij was nog zó vitaal. In januari ontmoette ik hem voor het laatst. Hij was toen bij mijn vader op z'n verjaardag en fietste nog van Nieuw-Beijerland naar Albasserdam heen en weer alsof het niets was. Het maakt zijn overlijden nog heel onwerkelijk.

Intussen moet ik er steeds aan denken, dat het ene geslacht gaat en het andere komt. Mijn vader komt uit een gezin met 11 kinderen. Daar zijn er nu nog maar vier van in leven. Twee broers van mijn vader overleden jong. De andere ooms en tantes hebben deel uitgemaakt van mijn leven. Ik realiseerde me deze week wat een belangrijke plaats ooms en tantes eigenlijk hebben in mijn herinnering. Zou ik later zo ook een stuk(je) herinnering zijn in de hoofden en harten van m'n neefjes en nichtjes? Ik heb er nota bene meer dan vijftig!

Intussen schiet de vakantie hier alweer hard op. En de kledingwissel gelukkig ook. Iedere dag gaat er meer uit, dan dat erin komt. Da's mooi.
Vandaag deed ik de kleding van Maria. Ik had zóveel op voorraad in haar maat, dat ik een grote tas vol nog goede kleding kon doorschuiven. Eerst wilde ik het m'n buurmeisje geven, maar die hoefde het niet. Nu gaat het naar een dochter van m'n vriendin. Fijn dat het een goede bestemming krijgt.

Maria heeft een vriendin te logeren en vanmiddag gingen ze zwemmen in Sliedrecht. Ma mocht taxiën ;-). Dat was niet erg, want ik kon dan meteen nog even wat boodschapjes doen. Ik ging naar Papendrecht om er muntgeld uit de automaat bij de bank te halen. Ik liep even langs de winkels en drentelde zomaar zonder bedoeling bij Van der Ven naar binnen. Dat is een kledingwinkel die faillisementsuitverkoop heeft. Alles werd verkocht voor slechts 3 euro per stuk. Ik vond er een mooie spijkerbroek voor Koos en één voor Leendert en betaalde er in plaats van 60 euro slechts 6 euro voor. Dat is nog eens boffen!

Daarna reed ik langs Ron's Bloemensjop. Ik had in de krant gezien, dat ze daar geraniums hadden voor maar 50 cent per stuk. Ik heb me eerst aan alle mooie bloemen lopen vergapen en had het liefst de halve bloemenwinkel leeggekocht. Pff, wat werd ik hebberig. Maar nee, ik heb me keurig aan m'n 'lijstje' gehouden en zocht 12 mooie geraniums uit. Ik hoop er de hele zomer plezier van te hebben en wil ze daarna proberen over te houden.

De rest van de middag heb ik me beziggehouden met de was en de strijk. Daar hoef ik nu nooit naar te zoeken, hè.

Ik kookte heel luxe asperges. Die had ik maandag van de markt meegenomen. Een kistje gevallen asperges, die ik voor een prikje kreeg, omdat er een paar gebroken waren. Van die gebroken asperges kook ik lekker soep voor het weekend. Mmm!

Vanavond hebben we de houtkachel nog maar eens aangestoken. Wat is het vandaag koud ineens! Er wordt zelfs vorst aan de grond voorspeld voor vannacht. Dat zal morgenvroeg bibberen zijn, als Maaike en ik een Vroege Vogel-wandeling gaan doen.