donderdag 18 september 2014

Wat doen we met een voorraad groenten en fruit?

Een grote voorraad groenten en fruit voor een prikje van de markt is natuurlijk heerlijk. Wat een rijkdom om het hele gezin zo van de nodige vitamines te kunnen voorzien! Vooral in de zomer met al dat zomerfruit is het steeds een feestje om te bedenken hoe ik het allemaal ga voorschotelen. En uiteraard moet er ook een deel verwerkt worden tot bijvoorbeeld jam en sap. Zo kunnen we er nog lang van nagenieten.

We zijn inmiddels ruim twee dagen verder. De voorraad is al aan het slinken. Er ging andijvie en fruit in de groene smoothie op dinsdagochtend:Er ging groenten en fruit in Willem z'n lunchsalade. Er er ging het nodige aan fruit mee naar school en werk:


Een tussendoortje: rijstwafel met appelstroop en banaan.


De andijvie moest echt snel op. Gisterenavond stond er daarom stamppot rauwe andijvie op het menu.En als toetje was er een grote schaal fruit.Ook vanmorgen was er weer groene smoothie met andijvie en diverse soorten fruit.


Er ging nog weer een stronkje in Willem z'n lunchsalade. Lekker met stukjes ananas, stukjes komkommer, augurk, walnoten, groene paprika, rozijnen en kidneybonen.


En met de allerlaatste andijvie vieren die dieren feest :-)
Ziezo. Wordt vervolgd. Want ook al wordt hier de hele dag heerlijk van het fruit gesmikkeld, het is nog lang niet op! Vandaag gaat mijn sapketel op volle toeren werken.