woensdag 14 januari 2015

Advertorial

Deze maand is er een nieuwe adverteerder op m'n blog en ik wil hem graag aan u voorstellen. Het is Karel Post van www.OutbackExplorers.nl. Het is moeilijk om in één woord samen te vatten wie Karel is en wat hij doet. Het woord wat het beste past is: Jongenstherapeut. Laat ik iets vertellen over onze persoonlijke ervaringen met Karel Post.

Het begint ongeveer een half jaar geleden. Wij waren voor één van onze jongens op zoek naar een hulpverlener/coach. Het moest iemand zijn die niet alleen maar saaie gesprekken voerde van achter een buro in een muisgrijs kantoor. Het moest iemand zijn die kundig was. Die behalve met de zoon in kwestie óók iets kon met ons als ouders en eventueel met andere gezinsleden. En het allerliefst hadden we dan ook nog iemand die christen was. Nou, ik kan u vertellen, zulke mensen zijn er niet zoveel. Mijn zus (die jeugd-maatschappelijk werker is) tipte mij toen over Karel Post. Ik keek op z'n website en ja, dit leek precies te zijn waar we naar op zoek waren. Ik vulde het contactformulier in, waarbij ik kort aangaf wat de problematiek inhield, waar we hulp bij wilden en of Karel mogelijkheden voor ons zag. Als snel belde Karel me op. We hadden een gesprek, waar ik me goed bij voelde. Karel wilde wel met onze zoon aan de slag. Alleen was het bijna vakantietijd. Karel had eerst vakantie en daarna wij. Er zou dus wel even overheen gaan, maar dat gaf niet.

Nog voordat we een afspraak maakten om met Karel te gaan kennismaken, kwam ik hem in een andere setting tegen. Onze zoon Koos ging namelijk met school op kamp. School Building in de Ardennen! En dat kamp stond onder leiding van, jawel, Karel. Ik schreef daar al eerder over.

Al snel daarna kwam het ervan om te gaan kennismaken. Met ons drieën gingen we op stap naar Karel z'n 'Ranch'. Karel houdt namelijk evenmin van saaie, stoffige kantoren om gesprekken te voeren. Hij heeft een soort boshut achter een boerderij, waar je op stukken boomstronk bij een brandende houtkachel zit. Bij jongens bij wie het gesprek niet zomaar vanzelf loopt, gaat dat vaak beter als ze op een basic manier bezig zijn. Met hout hakken of vuurtje stoken bijvoorbeeld.

Na de kennismaking waren we het er alledrie (Willem, zoon en ik) over eens: we zouden verder gaan met deze man. We hadden het gevoel dat hij de vinger op de zere plek wist te leggen en dat hij ons zéker zou kunnen helpen. Dat we dit alledrie zo voelden is best bijzonder. U moet weten dat 7 van onze 10 kinderen een diagnose hebben (ad(h)d, pdd-nos, asperger, klassiek autisme, dyslexie of combinaties hiervan) en dat wij dus al heel wat ervaring hebben met allerhande 'peuten'. Dat we voor deze therapeut een uur moeten rijden (naar Kootwijkerbroek), vinden we geen probleem.

Kortom: we zijn het traject ingegaan en zitten daar nu middenin. Nog steeds naar volle tevredenheid. Karel Post heeft heel wat in huis. Te denken valt aan individuele therapie, groepstherapie, vader-zoon survivals, jobcoaching en noem maar op. Het kernwoord is: jongenstherapie. Maak je je dus zorgen om je zoon? Neem dan contact op met Karel Post. Wellicht kan hij iets voor u/jullie betekenen.