zaterdag 24 januari 2015

Zie: zoo!

Vanmiddag zijn we weer naar Blijdorp geweest en hebben we een ander stukje gezien. We waren nu met Leendert, Maria en Jan.

Ze hadden een verzoekprogramma: apen, leeuwen en olifanten. En dan zouden we verder wel kijken wat voor interessants er op ons pad kwam. Zelf wilde ik ook graag naar de vlindertuin, maar dat hoefde niet persé vandaag.

Het was behoorlijk druk in de dierentuin. Er was een gemeentedag (ik weet niet van welke gemeente), maar daar kwamen we pas later achter. Bij de ingang vroeg Willem of er vandaag nog iets bijzonders was. En daar zeiden ze dat er speciaal voor ons vandaag gratis koffie, thee en chocolademelk was. Toen wij halverwege de middag een stalletje van Nutricia chocolademelk zagen, dachten we dat we daar die gratis chocolademelk konden krijgen. Maar nee, ze vroegen waar ons armbandje van de gemeentedag was. Dat hadden we niet. O, dan kregen we het niet, maar we konden het wel dáár kopen (en er werd hulpvaardig gewezen). Nou ja, inmiddels hadden we zó'n zin in lekker warme chocolademelk, dat we het maar een keertje gedaan hebben. Twee euro voor een kartonnen bekertje waterige chocolademelk. En wilde je er slagroom op? Gewoon van die nepspuitroom? Dan kwam er gewoon nog even 80 cent per beker bij! Echt niet normaal. Volgende keer gaat er ook nog wel een kannetje echte, lekkere chocolademelk mee in die rugzak ;-).

We hebben er evengoed wel van genoten hoor!!

We hebben uitgebreid bij de gieren gekeken. En nóg uitgebreider bij de apen.

Buurpraatje?

Dat blijft echt leuk. De leeuwen werden net gevoerd en dat was ook wel leuk. Nu zag ik ze eindelijk eens in actie!

Een boom als krabpaal!
Bij de olifanten was niet zo heel veel bijzonders te zien. Bij de giraffen liepen twee jongen. Schattig!We zagen neushoorns en nijlpaardjes bij de 'afdeling' dikhuiden en kwamen allerlei leuke weetjes te weten.

Deze bijvoorbeeld ;-)

We hebben ons aan het einde van de middag nog prima vermaakt met het voeren van meeuwen en eenden. Daar hoef je dan wel niet speciaal naar de dierentuin, maar leuk is het wel. De meeuwen pikten de kaakjes gewoon al vliegend uit je handen.
Het was kwart voor vijf toen we op weg naar de uitgang het vlinderhuis passeerden en Willem voorstelde om daar toch nog even snel doorheen te lopen. Dat was een goed idee. Niet alleen vanwege de prachtige vlinders, planten, meervallen en schilpadden die we zagen, maar ook om even lekker op te warmen bij tropische temperaturen.

Al met al: het was weer geweldig.

Nu nog even de puntjes hier op de 'i'. Nog een klein beetje was wegwerken en een grote pan stoofpeertjes schillen. Dan kan het wat mij betreft wel weer zondag worden ;-).