zaterdag 28 februari 2015

Advertorial

Hoewel het pas morgen maart is, wil ik vandaag vast de advertorial voor die maand plaatsen. Even voor de mensen die hier nieuw zijn en zich afvragen: 'Wat krijgen we nu?' :-)

- Op deze blog is er plaats voor adverteerders met wie ik persoonlijk contact heb en van wie de aangeboden producten en/of diensten passen bij een eenvoudigleven-lifestyle. Die adverteerders hebben links of bovenaan de tekst ruimte voor een banner.

-Nieuwe adverteerders stel ik middels een advertorial aan u voor. Ook 'oude' adverteerders, die iets nieuws te melden hebben, kunnen een plaatsje bestellen in de maandelijkse advertorial.

- Houdt u niet van advertenties op blogs? Dan kunt u de banners via de instellingen van uw computer uitschakelen. De advertorial die ik schrijf (maximaal één keer per maand) heeft altijd als titel 'Advertorial' en deze berichten kunt u dan dus overslaan. Zo hoeft u op deze manier niet bang te zijn voor sluipreclames op deze blog. Alles is transparant.

- Wilt u zelf adverteren op deze blog? Kijk dan hier voor meer informatie

Daar gaan we dan. Twee adverteerders voor de maand maart in de advertorial. Eerst is daar een oude bekende:

BELLEBIEN

U weet het wellicht al: bij Bellebien kunt u terecht voor bijzonder linnengoed. Vaak met een landelijke uitstraling. Alles van de allerbeste kwaliteit en met een speciaal verhaal.

Nieuw in de collectie zijn de spreien! Verkrijgbaar in maar liefst drie varianten.

Als eerste noem ik de zogenaamde wafeldekens. Heerlijke spreien (of dekens, zo u wilt) van 100% katoen. Ik ben dol op die ouderwetse, klassieke wafelstof! Mijn moeder heeft een enorme stapel baddoekjes van wafelstof. En die gaan elke vakantie mee, omdat ze zo heerlijk afdrogen, makkelijk in de was en ook weer snel droog zijn. Bij wafeldekens heb ik trouwens andere associaties: het ziekenhuis! In het ziekenhuis, waar ik zo vaak heb gelegen, hebben ze ook wafeldekens. Maar niet in zo'n mooie kleur als waar je bij Bellebien uit kunt kiezen. Er is nog keuze uit wit, roomwit, lila en blauw. De andere kleuren zijn reeds uitverkocht! De wafeldekens zijn in 1- en 2-persoonsmaat.


Bent u niet van de klassieke wafels? Dan kunt u wellicht uw keuze maken uit de 15 'gewone' spreien die Bellebien in de collectie heeft. Voor elk wat wils: strepen, effen, bloemen. Noem maar op. En ook weer allemaal in 1- of 2-persoons.


Maar we zijn er nog niet...

Voor wie echt iets bijzonders wil heeft Bellebien handgeweven Mediterrane spreien. Prachtige spreien, geweven op oude weefgetouwen in Turkije. Met, zoals dat hoort bij handwerk, hier en daar een oneffenheid of een wat verspringend motief. Hoe charmant! Deze spreien zijn in één maat verkrijgbaar: ruimvallende 2-persoons. En dat in acht kleuren en van 100% katoen.Ziezo. Genoeg informatie om eens een kijkje te gaan nemen op de website van Bellebien, denk ik :-).

En dan iets totaal anders. Een nieuwe adverteerder:


En nu denkt u misschien: o leuk, Dirk is zeker aan iets nieuws begonnen. Nee hoor. Dit gaat niet over onze Dirk. Maar over een Dirk die iets leuks doet met muziek!

Ik vertelde deze week al over de piano die we kochten. En ook, dat Willem de piano zelf gaat stemmen. Kijk, en daarvoor zijn we terecht gekomen bij www.dirksproject.nl. Dirk heeft namelijk prachtige software om uw piano zelf te stemmen. Ik schrijf in deze advertorial alleen iets over Dirk en zijn producten. Later deze maand gaat Willem nog een uitgebreide review schrijven over het gebruik van de software om uw piano te stemmen. Heel kort gezegd komt het er op neer, dat u een toets indrukt en dat de computer dan aangeeft of en hoeveel de snaar verder gespannen dient te worden. 

Willem is gisterenavond enthousiast aan de slag gegaan met het stemmen van de piano. Echt moeilijk is het niet. Eigenlijk heb je er alleen een flink portie geduld voor nodig. En graag ook een beetje gevoel voor en kennis van het instrument. Die kennis kun je vergaren door op internet filmpjes te kijken over piano stemmen. En dan is het een kwestie van: gewoon doen.

Een piano moet doorgaans toch minstens eenmaal per jaar gestemd worden. Een pianostemmer rekent gemiddeld 70 euro per uur en heeft anderhalf uur nodig om uw piano te stemmen. Dik honderd euro bent u dus al snel kwijt. De pianostemmer die u bij Dirk's Projects kunt kopen kost 298,00 euro en is verkrijgbaar voor zowel Microsoft computers als voor Apples. Het is dus een investering die u er al snel uit heeft. Bij de software krijgt u een uitgebreide handleiding en ook op de website is er van alles te vinden. 

Voor wie niet zo houdt van handleidingen lezen en/of instructiefilmpjes kijken is er ook de mogelijkheid om het pianostemmen op een unieke manier in de praktijk te leren. U kunt hiervoor de cursus Piano stemmen voor beginners volgen. Op een prachtige locatie in Frankrijk leert u alle ins en outs van zowel de praktijk als de theorie van het stemmen met de software. U leest er alles over op Dirk's website.

Wij waren vooral geïnteresseerd in het piano stemmen. Maar daar houdt het bij Dirk niet mee op. Dirk heeft ook software voor het stemmen van uw gitaar, mondharmonica, accordeon en zelfs draaiorgel :-). En voor wie dol is op 'gratis' is er de metronoom. U kunt hem gratis en voor niets downloaden via Dirk z'n website.

Er is deze week vooral voor Willem een wereld open gegaan. En tja, het hele gezin moet eraan geloven. Wat dat gestem en gepingel zal voorlopig nog wel even duren :-). Bij onze oude, electrische, piano was dat gemakkelijk: koptelefoon op. Had niemand er last van ;-). Gelukkig zijn we hier wel wat gewend als het gaat om geluid. We doorstaan het dus wel. Alleen had ik er gisterenavond om half 12 zo ongeveer wel schoon genoeg van :-). Wordt vervolgd (in de review door Willem).